Yağış yeniden kapıda-HARİTALI

Yağış yeniden kapıda-HARİTALI

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava etkisini yavaş yavaş yitirirken bu kez de yağmur birçok bölgede etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerimiz Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek. Akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde, gece saatlerinden sonra Antalya, Muğla ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olacak yağışların Ege, Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerimizde 4 ila 6 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu (Poyraz), zamanla iç ve batı bölgelerimizde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde, gece saatlerinden sonra Antalya, Muğla ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara ile kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Kuzey ve Doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :