Bu gece yağmura dikkat!

Bu gece yağmura dikkat!

Aşırı yağış nedeniyle D.100 karayolu içmeler mevkiinde istanbul istikametine trafiğe kapandı

Aşırı yağış nedeniyle D.100 karayolu içmeler mevkiinde istanbul istikametine trafiğe kapandı

İstanbul'da trafik yoğunluğu had safhaya ulaştı. Özellikle TEM otoyolunda büyük yoğunluk yaşanırken, her iki köprüde de trafik durma noktasında.

Topkapı-Merter-İncirli-Şirinevler: Trafik çok yoğun... Avcılar'daki metrobüs inşaatının oluşturduğu trafikle birleşen yoğunluk yer yer Ambarlı'ya kadar sürüyor...

 
Beşiktaş-Kabataş: Beşiktaş yönünde trafik Karaköy'den başlıyor. Ters yönde de büyük yoğunluk var..
 
TEM Otoyolu (Bahçeşehir yönü): Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden çıkan araçlar TEM Gazi Mahallesi mevkiinde duruyor, yoğunluk büyük...
 
Boğaziçi Köprüsü: Trafik her iki yönde de çok yoğun
 
FSM Köprüsü: Anadolu'ya geçişte trafik TEM Altınşehir'den başlıyor... Avrupa'ya geçişte ise trafik Ümraniye Kavşağı'nda yoğunlaşıyor...
(Veriler İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trafik Kontrol Merkezi'nin internet sitesinden alınmaktadır.)

Gebze'de ise başlayan sağanak yağışın ardından hava karardı ve gece görüntüsü yaşandı. Aşırı yağış nedeniyle D.100 karayolu içmeler mevkiinde İstanbul istikametine trafiğe kapandı.

İstanbul, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bursa ve İzmit için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu

 

Kentin tümünü etkisi altına alan yoğun yağmur trafiği de kilitledi. Köprüler ve bağlantı yollarında trafik ilerlemiyor. Yağmurda taksi bulmak nerede ise imkansız hale geldi. Ana yollar yağışın etkisi ile göllere dönüştü. Kentte gece sabaha kadar şiddetli yağışın etkisini arttırması bekleniyor. Yağışlar Marmara ve Ege'de de etkili olacak. Su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

ÇANAKKALE'Yİ SEL GÖTÜRDÜ

Çanakkale’de öğleden sonra havanın gece gibi kararmasının ardından başlayan şiddetli yağmur, hayatı felç etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hafta başından uyarı yaptığı Çanakkale, saat 15.30’da şiddetli yağışa teslim oldu. Gökyüzü siyah bulutlarla kaplanarak gece gibi karardı. Ardından gökgürültüsü ve çakan şimşeklerle bardaktan boşanırcasına yağış başladı. Yağmur nedeniyle başta kentin en işlek caddesi olan Demircioğlu Caddesi olmak üzere yollar sular altında kaldı. Sular, yollardan kaldırımlara taştı ve işyerlerine dolmaya başladı. İşyeri sahipleri ellerine aldıkları fırçalarla suların dükkanlarına girmesine engel olmaya çalıştı.

Demirciğlu Caddesi’nde seyir halinde bulunan araçlar ise suların farlarına kadar yükselmesi nedeniyle denizde yüzüyormuş gibi görüntü oluşturdu. Kentin hemen hemen her noktasında trafik tamamen felç oldu. Şiddetli yağışa yakalananların ise kapalı mekanlara sığınmaya çalıştığı görüldü.

13 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Türkiye’nin bu akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yarın batı bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Marmara bölgesinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve İstanbul’da, Ege bölgesinde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla’da, Batı Akdeniz’de ise Antalya ve Burdur’da kuvvetli olması beklendiği kaydedildi. Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

YAĞIŞ YAŞAMI OLUSUZ ETKİLEYECEK

Akdeniz'den gelen ılık havayla, kuzeyden gelen serin havanın karşılaşması sonucu, yurdun büyük bölümünde görülecek yağış, yaşamı olumsuz etkileyecek.

Bursa Mudanya, İnegöl, Manisa-Dalaman ve Fethiye’de sağanak yağış görülecek. Pendik-Yalova-İznik arasında da aşırı yağış görülecek.

Yağmur Ege bölgesinin tamamını da etkisi altına alacak. İzmir, Aydın arasında, cumartesi İstanbul'da dahil olmak üzere Marmara bölgesinde aniden fırtına çıkma olasılığı da var.

YAĞIŞLAR HAFTA SONU DA SÜRECEK

Yağışlar hafta sonu, bugünkü kadar şiddetli olmasa da, sağanak şeklinde sürecek. Sıcaklık Marmara ve Ege'de 4-5 derece azalacak.

Beş büyük kentin durumu ise şu şekilde,

İstanbul 3 gün yağmurlu, poyraz sert esecek. Ankara'da hafta sonu yağmur var. İzmir genelinde yağmur kuvvetli ama Aliağa-Bergama tarafına daha şiddetli yağabilir.

İzmirliler ani bir fırtınayla da karşılaşabilirler. Bursa'da metrakareye 70 kg yakın yağış düşebilir. Yağmur Adana'ya da ulaşacak. Su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Salı gününden itibaren batıda yağışlar kesiliyor ve sıcaklık artacak.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.