Yahoo iflas mı ediyor?

Yahoo iflas mı ediyor?

Bir internet efsanesi daha zor günler yaşamaya başladı. 90'lı yılların ünlü internet şirketi Yahoo 2011'in ilk çeyreğinde açıkladığı rakamlarla herkesi şaşırtı.

2011 yılının ilkfinansal çeyreği geçtiğimiz hafta itibariyle sonlandı. Dünyaya yön veren teknoloji firmaları bu dönemde elde ettikleri finansal rakamları açıklayarak müşterlerine ve finansörlerine güven vermeye çalışıyor.

Ancak Google'ın bile beklenenin altında büyüdüğü bu ilk dönemde Yahoo'nun açıkladığı sonuçlar teknoloji dünyasında soğuk duş etkisi yarattı.

90'lı yıllarda Google daha olgunlaşmamış bir siteyken dünyanın en çok kullanılan arama motoru ve ücretsiz e-posta servisi olan Yahoo 2000'li yıllarla birlikte bu özelliğini kaybetmeye başlamıştı. Son yıllarda zor zamanlar geçirdiği bilinen internet devi 2011'in ilk çeyreğine zarar haberleriyle başladı.

Yahoo'da Neler Oluyor?

Dün açıklanan sonuçlara göre Yahoo yüzde 28'lik kazanç kaybı yaşadı. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, Yahoo ilk üç ayda 1.24 milyar dolar gelir elde eden Yahoo geçtiğimiz yılında bu döneminde 310 milyon dolar net kazanca sahipti. Şu anda sitenin net kazancı 223 milyon dolara düştü. 

Bu kötü rakamlara rağmen firmanın CEO'su Carol Bartz olumlu tavırlarından vaz geçmedi. Geçtiğimiz yıl Microsoft ile anlaşan Yahoo, altyapı olarak Bing ile ortaklığa gitmişti.

Yeni arama  motorusistemlerinin daha tam olarak çalışmadığını bildiren Bartz önümüzdeki dönemlerde şirketin yatırımlarının meyvelerini toplayacağını açıkladı.

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen her şeyin planladıkları gibi gittiğini söyleyen CEO bu yüzden Yahoo'nun yatırımlarının devam edeceğini de açıkladı.

(ShiftDelete.Net)

Sizce Yahoo bu kötü dönemi atlatabilecek mi? 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.