Yahudi Başkan Camiiyi Destekliyor

Yahudi Başkan Camiiyi Destekliyor

New York Belediye Başkanı ikiz kulelerin yakınına yapilacak camiye destegini sürdürüyor. Bakan New York'lu Müslüman liderlere iftar verdi.

Salı günü çoğunluğu Müslüman Amerikalılardan oluşan bir dinleyici grubuna hitap eden New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Manhattan’da inşa edilmesi planlanan İslami Kültür Merkezi ve Cami projesine desteğini yineledi. New York Belediye Başkanlığı’na ait Gracie Mansion’da bir iftar yemeği veren Bloomberg, ‘Kordoba Evi’ni Amerikan prensiplerinin esasının canlı bir örneği ve teröre karşı savaşta değerli bir araç olacağını söyledi. Bloomberg’in ‘Ramazan Kerim’ sözleriyle başladığı konuşmayı dinleyenler arasında cami projesinin planlamacısı Sharif Al-Gamal, cami inşaatını planlayan grubun kurucu üyelerinden Daisy Khan ve 11 Eylül terörist saldırılarında yakınlarını kaybeden Müslüman Amerikalılar da vardı.


 

İftar programında yaptığı konuşmada Bloomberg, “Eğer Dünya Ticaret Merkezi arsası yakınlarına inşa edilmesi planlanan camiye karşı çıkarsak, teröre karşı savaşa ve özgürlüğe bağlılığımızdan taviz vermiş oluruz. Böyle yaprak birçok kahramanın korumak için yaşamını feda ettiği değerlere darbe vurmuş ve bazı Amerikalıların Müslümanlar hakkındaki yanlış izlenimlerini beslemiş oluruz.

 

Bu şekilde Dünya’ya, Müslüman Amerikalıların kanunlar önünde eşit fakat diğer Amerikalılar gözünde ayrımcılığa maruz kaldıkları mesajı vermiş olacağız. Ayrıca, Amerika’nın İslam’la savaşta olduğu safsatasına ilişkin teröristlere değerli bir propaganda amacı sağlamış olacağız,” dedi.

Dünya Ticaret Merkezi’ne saldıranın İslam dini değil El Kaide olduğunu vurgulayan Bloomberg, “Yüce bir dini çarpıtan bir avuç teröristin eylemlerini bütün İslam’ın üzerine yıkmak adil değildir ve Amerikan ruhuna aykırıdır. Bugün, İslam’la savaş içerisinde değiliz. Savaşımız, El Kaide ve özgürlükten nefret eden diğer aşırılık yanlılarına karşıdır,” dedi.

Cami inşaatının Dünya Ticaret Merkezi arsasından uzak bir mevkiye taşınması önerilerini de değerlendiren Bloomberg, “O halde yeni bir soru ortaya çıkacaktır. Dünya Ticaret Merkezi çevresinde cami inşa edilmesi uygun olmayan bölgenin genişliği nedir? Bölgede, 4 blok ötede zaten faal bir cami var. Bu camiyi de taşımamız gerekecek mi?” diye konuştu.

Projenin sahibi Sharif el-Gamal projeyi destekleyen Bloomberg ve Bakan Obama'ta teekkr etti.

Etiketler :