Yahudi Koç Kazan Kaldırdı

Yahudi Koç Kazan Kaldırdı

Amerika'daki dostluk maçında oyunda atılan israil takımının koçu sahadan çıkmak istemedi ve maç 8 dakika durdu.

Ömer Yazıcı'nın haberi

NBA veya Avrupa basketbolü, birbirlerinin aynısı diyebiliriz, kurallar hemen hemen aynı; iki teknik faul oyundan atılmayı gerektirir ve oyundan atılan oyuncu veya antrenör sahayı terk etmek zorundadır.

Pazar günü, Maccabi Tel Aviv takımı bu kuralı es geçmek istedi.

ABD'nin en zengin takımlarından New York Knicks’in Avrupa Ligi takımına karşı yaptığı özel maçta 106’ya 91’lik zaferi ilginç bir gecikmeyle gerçekleşti. Sebep ise üçüncü çeyrekte Maccabi Tel Aviv koçunun oyundan atıldığı halde sahayı terk etmemesiydi.

Pini Gershon Maccabbi’nin yanında oyalanmasından dolayı, oyun 8 dakika durdu. Bu sırada bir Yahudi rahip NBA yetkilisini Gershon un oyunda kalarak oyunun devam etmesi için ikna etmeye çalışıyordu.

Rahip yetkililerle olan konuşmasını söyle açıklıyordu “Bunun normal bir oyun olmadığını açıklamaya çalıştım. Çocukların da bu maçı izledğini ve bunun önemli olduğunu bir barış olacağını ve onu bağışlamasını istedim. Onu bağışlarsanız, bende çocuklarla konuşur ve ‘haklıysanız bağışlayan taraf olun’ derim dedim fakat o bunun bir kural olduğunu ve uymamız gerektiğini söyledi.

Sonuç olarak, yetkililerle yapılan uzun görüşmeden sonra Gershon sahayı terk etti. Gershon karar verene kadar oyunun durmasını umursamadığını söyledi.

Maccabbi’lerden Yaniv Green “taraftarlar onu çok sever, oda taraftarları” “onun karakteri böyle, işte tam bugünkü gibi, taraftarlar çoğunlukla onu görmek için gelir maça bizi görmek için değil.” dedi.

Maçta ise New York Nicks takımında Nate Robinson 19 sayı, David Lee 14 sayı ve 12 rebound elde etti.

Eski Michigan State oyuncusu Alan Anderson Maccabi Tel Aviv adına 20 sayı kaydetti, D’or Fischer ise 19 sayı ve 16 rebound yaptı.

Görevlilere kızgın olduğu belli olan Maccabi 4 teknik faul aldı ikisi 3. çeyrekte Gershon un aldığı faullerdi. İlginç olanı ise, ikinci faulü Knicks takımından Al Harrington’a yaptığı faulden sonra takımının önünde yetkili Ben Taylor’a bağırdıktan sonra geldi.

Fanatiklerin “Macc-ca-bi!” diye tezahüratlarından sonra Gershon’un gözü yetkilileri görmez oldu. Migdal Ohr Dekanı ve kurucusu olan Grossman’in ilgisini çekmesiyle Gershon oyundan çıktı.

Maccabi kulübesine yaklaşarak neler olup bittiğini anlamaya çalışan Robinson “hayatımda böyle birşey görmedim, fakat burada her şey için bir ilk var sanırım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :