Şok ses kaydına tepkiler çığ gibi

Şok ses kaydına tepkiler çığ gibi

Uzmanlar, hava sahamızda uçan 2 İsrail Heronuna müdahale edilmemesini skandal olarak yorumladı.

Hatay'da tespit edilen 2 İsrail Heronu ile ilgili şok bir ses kaydı nın yankıları sürüyor. 4 saat boyunca izlenen ve vurulması için izin istenen Heronlar'la ilgili Diyarbakır'dan gelen “Cihazları kapatın, kedidir kediî emrine uzmanlardan çok sert tepkiler geldi. İşte o görüşler:

ATEŞ EDİLMELİYDİ

* Emekli Albay Mithat Işık: Suriye olayları olduktan sonra İsrail Heronları'nın bölgede uçtuğu gündeme getirilmişti. Konuşmalarda böyle bir görüntü alındığı söyleniyor. İsrail'in Türkiye aleyhine olan terör unsurlarına eğitim verdiği ve onları modern teknolojiye ulaştırdığı şeklindeki bilgiler de basına yansıdı. Bu noktada tespit edilen o cisim bir füze kullanılıp konu açıklığa kavuşturulabilirdi. Bu tür şüpheli durumlara imkan verememek için bir hawk füzesi atılabilirdi. Asta güveneceksin. Koordinat veriyor, silah sistemi kilitlenmiş diyorsa ateş edilmeli ve o cisim düşürülerek hava sahamıza aktif koruduğumuz gösterilmeliydi. Komutanlık risk sanatıdır. İnsiyatif kullanılmalıydı. Yarın başka bir durumda da inisiyatif kullanılmazsa büyük sıkıntılar çıkar.

BU UNSURLAR TEMİZLENMELİ

* Emekli İstihbarat Binbaşı Kemal Şahin: Bu kadar aleni bir ses kaydı var ve Genelkurmay sus pus. Skandal bir konuşma. Kamuda sadece silahlı kuvvetler değil, sızan bütün gayri milli unsurlar temizlenmeli. Harp zamanı olsa böyle bir adam idam edilmeli. Bunları hızlı şekilde tasfiye etmek gerekiyor. Bütün kamudan bunlar temizlenmeli. Bunlar bütün kamuda organize ve birbirinde yardımcı oluyor. MİT, emniyet, yargı bu kadar aleni at koşturamazlar. Çok dehşet bir konuşma. Orada cihazları kapattıranlar bu işin bilincinde. Haddini aşıp da onları izleyen unsurlara da 'Kedidir kedi' diyerek tedbir alacağına bunları yapıyor. Genelkurmay'ın açıklama yapması lazım. Böyle bir skandal kimseyi çuvala sokamaz, sokmamalı. Taburlarımız basıldığında neler meydana çıktı? Gerçek bir gün çıkar.

DUYARSIZ KALINAMAZ

* Emekli Binbaşı Yakup Evirgen: Türkiye özellikle 28 Şubat sürecinde İsrail ile ilişkilerini sıkılaştırmıştı. Hatta bu ilişkiler siyasi iktidardan, kamuoyu ve parlamentodan bağımsız yürütülmüştü. Bu ilişki düzeyinden İsrail'in zaten Ortadoğu'da Türkiye'yi de içerisine kapsayan bir ilgi hinterlandında olduğumuz gizli değil. İsrail, elindeki gözetleme, haber ve bilgi toplama araçlarını kullanıyor. Bizim kullandığımız Heronlar'ın bile kontrolünü İsrail yapıyordu. İsrail'in bilgi toplaması tabiidir. Ama ses kaydı ndaki ifadeler doğruysa bu konuya duyarsız kalınamaz. Hava sahasını yabancı bir cisim işgal ediyor. Bir yolcu veya yangın söndürme uçağı değil ki tamamen istihbarat amaçlı bir hava aracı kendi hava sahamızda yer alıyor. Birden fazla araç bunu tespit ediyor. TSK'daki herhangi bir subayın sorumluluğu hainde takınacağı bir tavır değildir. Böyle bir emir verilemez. Bu skandal ötesi bir şeydir. 99 tane sahte olay olsa bile bir tanesini atlayamazsınız. Askeri anlayış bunu gerektirir. Konuşmalar lakayıtlığı gösteriyor. Kedi demek bir askeri görev disiplini ile bağdaşmaz.

BUGÜN GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.