Yalçın Menteş'ten Münevver'li espri

Yalçın Menteş'ten Münevver'li espri

Ünlü tiyatrocu Yalçın Menteş, sahnedeki sözleriyle salonda buz gibi hava estirdi. Tiyatro oyunundaki esprisi tepki çekti

Komedyen Yalçın Menteş'in sahnedeki "Şeytan diyor şunun başını kes, çöp konteynırına at" sözleri, salonda soğuk duş etkisi yarattı.

Önceki gün Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve başrolünü oynadığı “Eros Pansiyon” oyunundaki ‘esprisi’yle tepki çekti

Menteş, rol aldığı oyunda kızının erkek arkadaşına sinirlenerek, “Şeytan diyor, şunun başını kes. Gitar kutusuna koy. Git Etiler’de bir çöp konteynerine at” dedi.

Menteş’in bu sözleri Münevver Karabulut cinayetini hatırlattı ve salonda buz gibi bir hava estirdi. “One Minute” ve “Islak imza” gibi gündemdeki konularla ilgili esprileri alkışlayan seyirciler ‘Baş kesme’ esprisini ise alkışlamadı.

NİYE ŞİMDİ TEPKİ GELİYOR?

Menteş ise esprisinin yanlış yorumlandığını söyledi. Menteş, “Aşağı yukarı 80 kere oynadık bu oyunu ve ben 60’ında söyledim bu lafı... Yani Etiler cinayeti olduğundan beri 7 - 8 aydır bu espriyi yapıyorum. Niye şimdi tepki geliyor? Espride Münevver olayına bir gönderme yok. Karabulut’un ismi de geçmiyor. Ayrıca Münevver Karabulut cinayeti de çok abartıldı. Bugüne kadar ilk kez mi birinin kafası kesildi? Allah aşkına yapmayın ya! Baba(Süreyya Karabulut) çıktı, carcar medyada orada burada konuştu. Bu olay güncel hale geldi. Benim kullandığım espriyi abartacak, dillendirecek bir şey yok” diye konuştu.

Etiketler :