Yalçınkaya da engel olamadı

Yalçınkaya da engel olamadı

“Yalçınkaya’nın siyasi mühendisliği tutmadı.Açıkçası Yalçınkaya komik duruma düşmüştür”

Yalçınkaya da engel olamadı

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın “CHP’nin kurultaya gitmesine gerek yok” sözlerine karşın CHP’lilerin kılıçları çekerek kurultay kararı alınmasını sağlamasını değerlendiren hukukçular, “Yalçınkaya’nın siyasi mühendisliği tutmadı. Açıkçası Yalçınkaya komik duruma düşmüştür” görüşünde birleştiler.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın “CHP’nin kurultaya gitmesine gerek yok” sözlerine karşın CHP’lilerin kılıçları çekerek kurultay kararı alınmasını sağlamasını değerlendiren hukukçular, önemli açıklamalarda bulundular. Hukukçular, “Yalçınkaya’nın siyasi mühendisliği tutmadı. Hakkı olmadığı halde parti içi işleyişe müdahale eden Yalçınkaya’ya ve Kılıçdaroğlu’na karşı direniş sergileyenler, iradelerine sahip çıkarak partiyi kurultaya mecbur bıraktılar. Böylece Yalçınkaya’yı da boşa çıkarttılar” görüşünde birleştiler.

“YALÇINKAYA PARTİ İÇİ İŞLEYİŞE MÜDAHALE ETMİŞTİ”

Aslan Değirmenci’ye konuşan Cumhuriyet eski Başsavcısı Reşat Petek, Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya’nın ‘Kurultaya gerek yok’ açıklaması ile parti içi işleyişe müdahale ettiğini belirterek, “Başsavcı’nın buna hakkı yok. Kesinlikle yapmaması gerekirdi. Başsavcılık kişileri ve kurumları sözlü olarak uyaran bir makam değildir. Başsavcılık denetimi yapar, yazısını bildirir, daha sonra gerek görürse Anayasa Mahkemesi’ne müracaat eder” dedi.

“NE OLDU YALÇINKAYA?”

“Başsavcı’nın ‘Kurultay yapmaya gerek yok’ sözleri göreviyle bağdaşmamıştır” diyen Petek, “Şimdi kurultay kararı alındı. ‘Ne oldu Yalçınkaya’ deriz biz de. Sürece Başsavcı’nın müdahil olması ve Kılıçdaroğlu’ndan yana taraf olması CHP içindeki direnişi körükledi. Yani CHP içinde gösterilen tavır sadece Kılıçdaroğlu’na karşı değil, Yalçınkaya’ya da cevaptır” şeklinde konuştu.

“YALÇINKAYA KOMİK DURUMA DÜŞTÜ”

Adalet-Der Genel Başkanı Avukat Emre Yurtalan ise, Başsavcı Yalçınkaya’nın açıklamaları ile doğrudan taraf olduğunu belirterek, “Bir parti içi işleyen sürece Yalçınkaya müdahale etmiştir. Ve bu çok yanlış olmuştur. Görev alanından taşmıştır. Yalçınkaya, parti içi işleyişe müdahale ederken, dengelerle de oynamıştır. Sorumluluğunu hiçe sayarak ‘Kurultaya gerek yok’ şeklinde verdiği beyanat, CHP’nin aldığı kurultay kararıyla da anlamsız bir hale gelmiştir. Açıkçası Yalçınkaya komik duruma düşmüştür. Hani kurultaya gerek yoktu?” dedi.

Yeni Akit

 

Etiketler :