Yalı Erguvan Caddesi engelliler için hazır

Yalı Erguvan Caddesi engelliler için hazır

Paşabahçe Meydan düzenleme çalışması kapsamında alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanan, Yalı Erguvan Caddesi ile İskele Meydanı görme engelli vatandaşlara kolaylık sağlayan kılavuz taşlarla döşendi.

Engelli vatandaşların kamu hizmetlerine erişimini artırmak amacıyla belediye binasında fiziksel düzenlemeler yapan Beykoz Belediyesi, meydanları da engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak yeniliyor.
Soğuksu ve Tokatköy Meydanı’nda engelli yürüyüş yollarının tamamlanmasının ardından Yalı Erguvan Caddesi ve İskele Meydanı görme engelli vatandaşlara kolaylık sağlayan takip taşlarıyla döşendi. Takip taşları, Paşabahçe İskelesi’ne inişte ve sahil gezintisinde vatandaşlara yön gösterecek.  
Atatürk Parkı’nda devam eden yenileme çalışmaları tamamlandığında kılavuz taşlar parka kadar uzanacak, parkta ayrıca fiziksel engelli vatandaşların ulaşımı için düzenleme ve rampalar da yer alacak. 
Belediye Meydanı da projelendirilecek
Engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılabilmeleri ve kamu hizmetlerine kolay ulaşabilmesi için meydan ve caddelerde düzenlemeler yaptıklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, kaymakamlık, adliye ve kültür merkezinin yer aldığı belediye meydanını da fiziksel ve görme engelli vatandaşlar için projelendireceklerini söyledi. 
Haber Merkezi


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.