Yalova Belediyesi AK Parti'ye geçti!

Yalova Belediyesi AK Parti'ye geçti!

Yalova Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında, AK Partili meclis üyesi Ömer Aslan, belediye başkan vekilliği görevine getirildi.

Yalova Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında, AK Partili meclis üyesi Ömer Aslan, belediye başkan vekilliği görevine seçildi. Aslan, 1 Haziran'daki belediye başkanlığı seçimine kadar görev yapacak.

Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısı, Aslan başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Yüksek Seçim Kurulu'nun 30 Mart Yalova Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesi nedeniyle, 1 Haziranda yenidenyapılacak seçime kadar bu görevi vekaleten yürütecek belediye meclis üyesi seçimi gerçekleştirildi.

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Kasım Avar, partilerinden Ömer Aslan'ı aday olarak gösterdi. CHP Grubu ise aday göstermeyeceğini açıkladı. Bu açıklama yapıldığı sırada konuşan CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik'in gündem dışı konuşma yapması mecliste tartışmalara neden oldu.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

Birinci tur oylamada Ömer Aslan, 17 oy alırken, 13 oy boş, 1 oy ise geçersiz sayıldı. CHP'li meclis üyelerinin geçersiz oy hakkında bilgi istemesi üzerine, oy pusulasına " Recep Tayyip Erdoğan " isminin yazıldığı ve bu nedenle geçersiz sayıldığı bildirildi.

İlk turda meclis tam üye sayısının 3'te 2 çoğunluğu sağlanmadığı için ikincitur oylamaya geçildi. İkinci turda ise Ömer Aslan 17 oy alırken 14 oy ise boş çıktı. Bu oylamada "üçte iki" şartı sağlanamadığı için "salt çoğunluk" şartının arandığı üçüncü tura geçildi.

13 OY BOŞ ÇIKSA DA...

Üçüncü turda Aslan, 18 oy alarak 1 Haziran'a kadar Yalova Belediye Başkan Vekilliği görevine seçildi, 13 oy ise boş çıktı.

Yalova Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan, toplantın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Haziran'a kadar bu görevi sürdüreceğini belirterek şunları kaydetti:

"Nasip olursa 25-26 günlük süre içerisinde, biraz evvel ifade ettiğim gibi Yalova'ya hizmet etmek için buradayız. İstişaremizi gerek muhalefet belediye meclis üyeleri gerek kendi belediye meclis üyelerimizle her zaman yapacağız, halkımızla yapacağız. Emanetçiyiz, emanetçi derken 26 günlük burada koltuğu emaneten dolduruyoruz. Nasip olursa 1 Haziran'da yapılacak seçimde hangi parti olursa olsun gerçek sahibini bulacak, ona teslim edeceğiz. İnşallah Yalova için güzel seçim atmosferi geçer, gelecek kişi de Yalova'ya güzel hizmetler yapar."

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Yalova Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesi üzerine Yalova Valiliği, Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Ömer Aslan'a, belediye başkan vekilliği görevini vermişti. Aslan, bu göreve, Belediye Meclisinin bugünkü toplantısında yapılacak seçime kadar görev yapmak üzere getirilmişti.

Belediye Meclisi, 30 Mart'ta yapılan seçimin ardından, belediye başkanı hariç, 18'i AK Partili, 13'ü CHP'li olmak üzere 31 üyeden oluşmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.