Yaralıya Bıçak Çektiler

Yaralıya Bıçak Çektiler

Deniz Baykal istifa ederken, 'yapma' diye bağırarak ağlayan Savcı Sayan, çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Deniz Baykal istifa ederken, 'yapma' diye bağırarak ağlayan Savcı Sayan, sabah.com.tr'ye çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

 

Savcı Sayan, Önder Sav'ı suçlayarak, "raconu bozdular, yaralıya bıçak çektiler, oysa Baykal, 2 sene önce Önder Sav'ı korumuştu, fırsatçılık yapsa, hepsinin siyasi hayatını bitirirdi" dedi.

 

Savcı Sayan kaset skandalının ardından yaşanan tüm gelişmelerin komplo olduğunu, kasetin bahane edilerek, Baykal'a operasyon yapıldığını söyledi.

 

-Sayın Baykal'ın istifa ettiği basın toplantısında, siz 'yapma' diye bağırıp, göz yaşı döktünüz. Aynı dakikalarda Gürsel Tekin de göz yaşı döküyordu. Hatta başka ağlayanlar da olmuştu. Bu gözyaşları timsah göz yaşları mıydı size göre?

 

"Gürsel Tekin'i bir daha görmedim o yüzden kendisine iftira etmek istiyorum, kendi duygusudur o an için duygulanmış ağlamış, neden ağlamış, neden ağlamamış diyemiyorum."

 

-Kaset olayı kimin işi size göre? Parti içi hesaplaşma mı?

 

"Sadece şunu söyleyebilirim, kaset sonrası yaşananlar bir komplodur, Sayın Genel Başkanımızın istifasının ardından bizim aldığımız sözler, taahhütler hepsi bir anda ortadan kayboldu. Hepsi 24 saat içinde ters düz oldu. Tüm bu verilen sözlerin 24 saat içinde değiştiğini görünce kaset olayının ardından bir komplo kurulduğunu düşünmeye başladım."

 

-Sayın Sayan, Türk halkının eskiden beri siyasetçilere bakış açısı bellidir, siyasetçilerin çok dürüst olduğuna inanılmaz Türkiye'de. Şimdi bu CHP'de sizin de söylediğiniz komplon acaba Türk halkının siyasetçilere olan güvensizliğini tasdiklemiş mi oldu?

 

"Türk halkı 53 yıllık dostları, 24 saat önce farklı 24 sonra tamamen farklı görünce, bu güvensizlik doğal olarak yerleşir. Ben Anadolu çocuğuyum benim mahallemde yaralıya bıçak çekilmez ben bu mantıkla büyüdüm ve bu mantıkla siyaset yapıyorum. Ben 40 yaşındayım, 40 yaşında arkadaşlarıma verdiğim sözleri tutmama karşılığında bana bakanlık verilecekse Allah bana o bakanlık koltuğunu nasip etmesin. Böyle siyaset yapmaktansa 40 yaşımda her şeyi bırakıp evime çekilmeyi tercih ederim."

 

-Siyaset racona göre mi yapılmalı? Yani Önder Sav ve ekibi raconu bozdu mu?

 

"Evet siyaset racona göre yapılmalı, delikanlıların, yiğitlerin isyanı tertibe dayanmamalı, tertip olmamalı, pusu olmamalı. Bu işin kuralı düz ovada çatışmaktır, pusu kurmak değil. Ben kendime idol olarak gördüğüm siyasetçilerin, siyasete pusu karıştırarak, raconu bozduklarına inanıyorum."

 

-Yani kaset komplo olmasa da kaset sonrası komplo öyle mi?

 

"Evet, kaset işin bahanesi oldu, kaseti bahane ederek bu komployu kurdular Sayın Baykal'a karşı. Bizim Anadolu'da bir söz vardır, adam eşeği kesip yemeyi kafaya koymuş, demiş ki 'kulakları tavşan kulağına benziyor'. Bunu bahane edip eşeği tavşana benzetip, kesip yemiş. Sayın Deniz Baykal'a karşı da böyle bir komplo kurulmuştur."

 

-Yaralıya bıçak çekilmez dediniz. Yaklaşık 2 sene önce Önder Sav'ın bir gafı vardı, Hazreti Muhammet ve Hac olayı ile dalga geçmiş ve bu sözleri kameralara yansımıştı. Baykal istese bu skandalı kullanarak Önder Sav'ı bitirebilir miydi?

 

"O dönemde Önder Sav'ın o sözlerinden dolayı toplumun kendisine karşı büyük tepkisi vardı. Sayın Baykal o dönemde bırakın bu gafı kullanmayı, aksine Önder Sav'ı korumuştu. Hem de sonuna kadar korumuştu. İstese bu ve buna benzer duruma düşen bir çok arkadaşı vardı onların hepsinin siyasi hayatını bitirebilirdi ama Baykal böyle fırsatçı biri olmadı hiçbir zaman."

 

-Peki Sayın Baykal genel başkanlığa geri dönecek mi?

 

"Benim tanıdığım Baykal, bu işi burada bırakmaz. Angora'nın duvarları, Angora aslanını zapdedecek kadar güçlü değildir. Angora aslanı o duvarları delip, çıkacaktır. Aslanlar kendi tarihlerini yazana kadar, tarihçiler hep avcıları yazmıştır. Ama Sayın Baykal, aslan gibi bu tarihi yazacak ve Baykal tarihini yazınca, şu anki tarihçilerin de ne kadar korkak ve ne kadar tertipçi oldukları ortaya çıkacaktır. Bu da çok uzun sürmeyecektir."

 

-Mesela Baykal'a kurulan bu pusu, Kılıçdaroğlu'na kurulsa, ne kadar dayanabilir. Baykal gibi 40 yıllık siyasetçi bu tuzağa düştüyse, Kılıçdaroğlu herhalde daha erken pes eder öyle değil mi?

 

"Yok hayır öyle bakmayın Kılıçdaroğlu'nun öyle sessiz durduğuna bakmayın, çok güçlü ve birikimli bir insan, keşke Deniz Baykal ile birlikte bu ülkeyi yönetselerdi."

 

-Kılıçdaroğlu'nun 'Recep Bey' söylemini nasıl yorumladınız?

 

"İsimler önemli değil önemli olan icraatlar, Sayın Başbakanın isimlerinden birisi de Recep'tir. Mübarek bir ay ismidir. Halk isimlere bakmaz icraatlara bakar. Ben Kılıçdaroğlu'nun kötü bir niyetle söylediğine inanmıyorum. Recep diyince Sayın Başbakan'ın değeri mi düşecek, elbette hayır o yüzden bu tür konulara takılıp kalmamak lazım."

Etiketler :