Yargı Vesayet Altında mı?

Yargı Vesayet Altında mı?

Türkiye'de yargı vesayet altında mı? Dicle Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma yargının hem askerin hemde resmi ideolojinin baskısı altında kaldığını ortaya çıkardı

Türkiye'de yargı vesayet altında mı? Dicle Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma yargının hem askerin hemde resmi ideolojinin baskısı altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türkiye'de Yargının vesayet altında olduğuna dair iddialar bugüne kadar hep konuşuldu. Dicle Üniversite Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Vahap Coşkun işte bu iddiaları araştırdı.

ASKERİ VESAYET 27 MAYIS'A DAYANIYOR

Araştırmasıya göre yargı, askeri vesayet altında ve bu 27 mayıs ihtilaline dayanıyor. O gün bugündür de askerler darbeler dışındaki dolaylı müdahaleleri genellikle yargıyı kullanarak yapıyor.

Hukukçu Vahap Coşkun, Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararını da yine askeri vesayet sebebiyle aldığı görüşünde.

RESMİ İDEOLOJİYE BAĞLI OLANLAR KORUNUYOR

Vahap Coşkun askeri vesayet altında dediği yargının da iyi çocukları olduğunu söylüyor. Şemdinli sanıklarını, Cizre'de köylülere dışkı yedirenleri, Güneydoğu'da görev yapan hakim ve savcıları hizaya getirmek için lojmanlarının yakınına bomba attırdığını söyleyen Emekli Korgeneral Altay Tokat'ı da bu iddiasına örnek olarak gösteriyor.

Bütün bu örneklerden sonra Anayasa Hukukçusu Coşkun'a göre, "yargıda reform kaçınılmaz"

Etiketler :