Yargıdaki bahaneleri bitiren daire

Yargıdaki bahaneleri bitiren daire

Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin uygulaması sayesinde 3 bin hırsız ve gasp suçu zanlısı tahliye edilmeden hüküm giydi.

YASEMİN GÜNERİ'nin haberi

Örgüt üyelerine, cinayetten yargılananlara tahliye kararı çıktı. Fakat şu ana kadar tahliye kararı çıkmayan tek daire, Yargıtay 6. Ceza Dairesi oldu.

Habertürk'e konuşan daire başkanı Celal Altunkaynak, yasa yürürlüğe girmeden tutuklu dosyalarını incelediklerini ve 2 bin dosyayı karara bağladıklarını açıkladı. 6. Daire'nin bu uygulaması sayesinde yaklaşık 3 bin hırsız ve gasp suçu zanlısı tahliye edilmeden hüküm giymiş oldu.

31 ARALIK'TAN ÖNCE 2 BİN DOSYA
Kamuoyu tahliye edilen örgüt üyelerini, cinayet zanlılarını korku dolu gözlerle izliyor. Ortaya çıkan manzaranın sorumluluğunu Yargıtay Adalet Bakanlığı'na, Adalet Bakanlığı ise Yargıtay'a atıyor.

Fakat Habertürk Yargıtay'da gözden çıkan bir gerçeği ortaya çıkardı.

Yargıtay'da bazı daireler 1 Ocak itibarıyla başvuruları değerlendirerek koşulları 102. maddeye uyan tutukluları serbest bıraktı. Fakat Yargıtay 6. Ceza Dairesi, yasa çıkmadan üç ay önce elindeki dosyaları inceledi ve 2 bin dosyayı 31 Aralık gecesinden önce karara bağladı. 6. Ceza Dairesi'nin bu tedbiri sayesinde yaklaşık 3 bin hırsız ve gaspçının tahliye olması engellendi.

"BAŞKA DOSYAYA BAKMADIK"
Daire Başkanı Celal Altunkaynak, yasa yürürlüğe girmeden 3 ay önce dairelerine gelen yaklaşık 120 bin dosyayı tutukluluk süresi bakımından incelemeye aldıklarını açıkladı

Altunkaynak, yapılan inceleme sonrasında yaklaşık 2 bin dosyayı karara bağladıklarını ve böylece yaklaşık 3 bin sanığın tutukluluk süresi nedeniyle tahliye olmalarının önüne geçtiklerini açıkladı.

HABERTÜRK'e konuşan Altunkaynak, tutukluluk süresine ilişkin yaptıkları incelemenin yaklaşık üç ay sürdüğünü ve bu süre içerisinde başka dosyaya bakmadıklarını belirtti.

HABERTÜRK

Etiketler :