Yargıya güven kalmadı çünkü;

Yargıya güven kalmadı çünkü;

HÜRSİAD Başkanı Mehmet Taşdemir, başörtü, 367 ve onu takip eden bir dizi karardan sonra Türkiye'de yargıya güvenin kalmadığını söyledi.

Meclis'in aldığı referandum kararının iptal edilmesi durumunda, yargıya güvenin geri gelmemek üzere yok olacağına dikkat çeken Taşdemir, “Küresel krizden yüzde 11,7'lik rekor büyüme ile çıkan ülkemizde yeni bir heyecan oluştu. Anayasa Mahkemesi karar alırken ülke gerçeklerini görmeli. Büyüme rakamları 2010 yılında istikrar ve büyüme için olumlu bir faktör olacaktır.” dedi. Yasama organının bu kadar etkisizleştiği bir ortama değil yabancı, yerli yatırımcıların bile yatırım yapmasının mümkün olmayacağı uyarısında bulunan Taşdemir, bu kararın ardından daha hangi kararların geleceğinin kestirilememesinin ekonomide durgunluğa ve işsizlikte yeniden artışa sebep olacağını dile getirdi.

"EKONOMİNİN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRMESİ İÇİN SİYASİ İSTİKRAR ŞART"

Türkiye'nin daha iyi bir seviyeye gelmesi noktasında anayasa değişikliğinin gerektiğine dikkat çeken Taşdemir, şöyle dedi: "İş dünyası olarak kararın iptalini istemiyoruz, aksi bir durumda yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yatırımları konusunda kafalarında soru işaretleri belirecek. İyi bir ivme kazanan ekonomi yükselişini sürdürmesi için siyasi istikrar en önemli şart. Yüksek Mahkeme’nin bu kararı iptali halinde, Türkiye ekonomisini zora sokacaktır. Özellikle yabancı yatırımcıların Türkiye yatırımlarını yeniden gözden geçirmesine sebep olacaktır. Özellikle hassas bölgelerdeki yerli ve yabancı yatırımcılar için sıkıntılara sebep olabilir. Anayasa Mahkemesi'nin bu olasılıkları gözden geçirerek referandum kararını halkın önüne getirmelerini bekliyoruz. Aksi bir durumda 2023 yılında dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer almayı düşünen Türkiye'nin hayallerini sekteye uğratır ve Türkiye yerinde saymaya devam eder."
Cihan

Etiketler :