Yargıya: Severek Ayrılalım

Yargıya: Severek Ayrılalım

Genç Siviller, yüksek yargıya Gencebay'ın 'Severek Ayrılalım' şarkısını armağan etti

Genç Siviller, Anayasa değişikliği paketiyle terk edilme sendromu yaşayan ve toplu istifayla tehdit eden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'na, Orhan Gencebay'ın şarkısıyla seslendi. "Severek ayrılalım / Aşka hasret kalalım / Eğer mutlu olursak / Yeniden barışalım" diyen Genç Siviller, ilk defa yüksek yargıyla aynı görüşte olmanın keyfini yaşadıklarını açıkladı.


Toplu istifa kararını yürekten desteklediklerini ifade eden Genç Siviller, şunları kaydetti: "Kendileri ister blöf diye yapmış olsun ister olmasın, biz yüksek yargının bu kararının sonuna kadar takipçisi olacağız. Elbette kendileri yeni anayasayla beraber yüksek yargımız olmaya devam etselerdi, bizi böyle kabul etselerdi güzel olabilirdi ama ayrılmayı tercih edeceğe benziyorlar. Bizim de dileğimiz aynı yönde. O yüzden yüksek yargıya gönülden teklifimiz: Severek Ayrılalım!"
Kendilerinin yüksek yargıyı pek sevemediklerini anlatan Genç Siviller, iki medeni insan gibi yollarının ayrılmasını önererek, "İnanıyoruz ki böyle de mutlu olacaklar. Biz yüksek yargıyı pek sevemedik, belki kıymetini de hiç bilemedik ama eminiz bir gün bir yerlerde, bambaşka diyarlarda, onların sevgisini gerçekten hak edecek, onlara 'laik' olacak insanlar çıkacaktır." diye seslendi.

Severek ayrılalım
Aşka hasret kalalım
Eğer mutlu olursak
Yeniden barışalım

Bırakın artık kaderimizle
Kendi halimize bizi
Vazgeçelim bu sevgiden
Unutalım her şeyi

Sevmemiştim kimseyi
Seni sevdiğim kadar
Çekmemiştim kimseden
Senden çektiğim kadar

Olur mu sevgi diye
Izdıraba sarılmak?
Bu yol mutluluk yolu
Tek çaremiz ayrılmak

Etiketler :