Yarıyıl Tatilinde Erciyes'e Ziyaretçi Akını,

Yarıyıl Tatilinde Erciyes'e Ziyaretçi Akını,

Sezona erken başlayan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes'de Kayak sezonu erken başladı

Sezona erken başlayan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan  Erciyes'de Kayak sezonu erken başladı. Yeni alınan Yapay Kar makinalarını devreye sokmasından sonra,
 
 14 Aralık 2011 tarihinde  sezonu açan Erciyes kayak merkezi yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya devam eediyor.
 
Yeni yapay kar makinaları sayesinde sezonu 15 Mayıs 2012 'ye kadar uzatmak istediklerini söyleyen , Gençlik ve Spor İl Müdürliğü Tesis Amiri Zafer Demiryürek, Kayak Hocası ve
 
Eğitmen Veysel Değirmenci ;
 
Hafta içi Kayseri ve etrafındaki illerden yoğun ziyaret olduğunu, hafta sonları da uzak iller ve farklı ülkelerden kayakseverler, sporcular ve grupların  Erciyes'i tercih etmeleri bizleri memnun ediyor.
 
Dağımızda,  3 adet teleski, 1 adet telesiyej, geçen yıl Avusturya firmasının yaptığı 1 adet de yürüyen bant ve deneme çalışmalarının yapıldığı gondol  mevcuttur.
 
Kayseri'nin gözdesi Erciyes'i diğer bölgelerden ayıran en büyük özelliği de, kayak sporcularının en çok aradıkları Toz kar oluşu , pistlerin geniş ve uzun oluşuna dikkat çekiyor.
 
Türkiye'deki diğer kayak yapılan yerlere göre daha ekonomik oluşu da ayrı bir cazibe oluşturuyor.
 
 
Kayseri Erciyes'deki Kar sezonu bu yıl uzun sürecek !
 
 
Okulların ara yıl sömestre   tatiline girmesiyle ailelerin ve öğrencilerin yoğun talep etmeleri Erciyes'i şenlendirmiş durumda.Meteoroloji istasyonundan alınan bilgiye göre,
 
Kar kalınlığının 153 cm. oluşu ve havada nem olmayışı , serin ve kuru bir havanın oluşu, Pist uzunluğunun 2850 m. zirve irtifasının 2730 m.  olması da kayakçıları mutlu ediyor.
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Master Planı Projesi'ne büyük önem veriyor. Kayseri'ye ve Erciyes'e çok ciddi katkılarının olacağını söylüyor.Proje tamamlandığında mevcup kayak
 
 pistlerinin uzunluğu yirmi katına çıkacak.Birçok insana da istihdam oluşturacak.Projelerin iki yıla bitmesi hedefleniyor. Projenin dünyaya  pazarlanmasında uluslararası firmalardan da destek alınıyor.
 
Uluslararası onaylı pistlerin oluşu, farklı enternasyonal organizasyonlara da ev sahipliği yapılmasına vesile oluyor.
 
Kayseri şehir merkezinden belediye otobüsleri de ring seferler düzenliyor.Şehir merkezinden 25 km. ve  25 - 30 dakikada kayak merkezine ulaşılabiliyor.
 
Günübirlik ziyaretçilerin akın ettiği Erciyes'de tatilciler karın keyfini kayak ve snowboard yaparak , kartopu oynayarak çıkartıyorlar.
 
 
İlk ve orta öğretim kurumlarının ara tatil döneminde Kayseri  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 7 - 14 yaş arası Kayak  Eğitimi Amaçli Proğram düzenliyor.
 
 
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği her yıl düzenlenen  proğrama Kayseri'den ve değişik illerden ciddi talep var. Bu yılki eğitim amaçlı düzenlenen kayak proğramında ,
 
7 - 14 yaş arası kayak eğitiminde üstün başarı gösteren,
 
İstanbul Florya Bahçeşehir Koleji 3. sınıf öğrencisi Mustafa Bekir Şahbaz Kayak hocaları ve eğitmenlerinin takdiri ile 1.'lik madalyasını almaya hak kazanarak ,madalyasını boynuna taktı.
 
Törende Kayseri Gençlik ve Spor eski il Müdürü Faruk Canbulut, Tesis Amiri Zafer Demiryürek, Kayak hocası ve eğitmen Veysel Değirmenci hazır bulundular.
 
Minik Şahbaz'da artık her yıl Kayseri'ye ailesi ile gelmeyi çok istediğini, Erciyes'i, hocalarını ve arkadaşlarını çok sevdiğini, madalyasının ise bundan sonraki hayatında  kendisi için motive edici olacağını belirtti.
 
İstanbul'dan Erciyes'e çok kolay gelinmesine de şaşıdığını belitti.Daha önceleri Avrupa'da birçok yere gittiklerini, ancak Erciyes'deki bu güzel atmosferi oralarda pek hissedemedim.Burada, Erciyes'de kar
 
üzerinde  birde Kayseri sucuğu çok hoşuma gitti, dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.