YAŞ kriziyle ilgili şok iddia

YAŞ kriziyle ilgili şok iddia

YAŞ krizi ile ilgili bugün ortaya atılan bir iddia oldukça ilginç.

 

Takvim Gazetesinin sürmanşetten duyurduğu iddiaya göre Demirel,Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerilen Işık'a 'Emekli olun' dedi.

Türkiye geçtiğimiz hafta son yılların en kritik Yüksek Askeri Şura'sına (YAŞ) sahne oldu. TSK'nın komuta kademelerine yapılması planlanan atamalar için toplanan YAŞ'ta terfi krizi yaşandı. AdıErgenekonve Balyoz soruşturmalarına karışan generallerin terfi listesinde yer alması, krizi ateşledi. Toplantı sürerken bu kez "internet andıcı" soruşturması çerçevesinde aralarında 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın da bulunduğu 19 asker ifadeye çağrıldı. İşte bu iddiaların gölgesinde geçen YAŞ'ta terfi krizi yaşandı. Teamüller gereği Iğsız'ın Kara Kuvvetleri Komutanı olması gerekiyordu. Ancak Iğsız yerine Jandarma Genel Komutanı Orgenenal Atilla Işık önerildi. Işık da istifa kararı alınca kriz daha da derinleşti.


'KABUL ETMEZSENİZ SEVİNİRİM'

İşte o kararın ardında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in olduğu öne sürüldü. İddiaya göre Demirel, 1993'te Çankaya Köşkü'ne çıktığı andan itibaren Işık'ı hep destekledi. Işık, 1993'te Tuğgeneralliğe, 2001'de de Korgeneralliğe yükseldi. Işık'ın terfi destekçinin ise hep Demirel olduğu iddia edildi. İşte o vefanın bu kez YAŞ'ta devreye girdiği öne sürüldü. İddiaya göre Demirel, Atilla Işık'la bir araya geldi ve "Beyefendi bu kez Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı kabul etmezseniz sevinirim" dedi. Ve Işık, istifasıyla Demirel'e olan vefasını da sergiledi. İşte o istifa YAŞ'ta 8 günlük bir krize yol açtı.


 

Etiketler :