Yaşadığını 1,5 yılda ispatlayabildi

Yaşadığını 1,5 yılda ispatlayabildi

Mahkemenin 'gaiplik' kararı verdiği kişi yaşadığı 1,5 yılda ispatlayabildi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, üvey kardeşinin başvurusu üzerine hakkında "gaiplik" kararı verilen bir kişi, 1,5 yıl süren mahkemenin ardından yaşadığını ispatlayabildi.

GAİPLİK KARARI BAŞINI AĞRITTI

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Yukarı Çavuş köyünde doğan Ali Örgü (74) hakkında, kendisinden uzun süre haber alamayan üvey kardeşinin 1990 yılındaki başvurusu üzerine, Edremit Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından "gaiplik" kararı verildi.

Nüfus Müdürlüklerine her gittiğinde 'Sen ölüsün" yanıtı alan Örgü, yıllarca yaşadığını bir türlü ispatlayamadı.

1,5 YIL SONRA İSPATLAYABİLDİ

Mustafakemalpaşa Asliye Hukuk Mahkemesine 2010 yılının şubat ayında hakkındaki "gaiplik" kararının kaldırılması için başvuran Örgü, üvey kardeşi, köylüleri ve okul arkadaşlarının tanıklığıyla 1,5 yıl süren davayı kazandı.

Mustafakemalpaşa Nüfus Müdürlüğüne giderek, hüviyetini yeniden alan Ali Örgü, "Nüfus cüzdanımı aldığım için mutluyum. Yıllarca kimliksiz yaşamaktan çok çektim. Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin" dedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı beldesinde yaşayan ve hiçbir geliri olmayan Örgü, hayırsever vatandaşların desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.