Büyükanıt'ı Ele Veren Bilgi Notu?

Büyükanıt'ı Ele Veren Bilgi Notu?

2007 yılının Kasım ayında yayınlanan bilgi notu, çeşitli gazete, televizyon ve internet sitelerine gönderilen kara propaganda amaçlı haberlerin bizzat Genelkurmay kaynaklı olduğunu gösteriyor.

İnternet andıcı davası emir-komuta zinciri içerisinde büyümeye devam ediyor. Albay Dursun Çiçek’in tutuklanmasıyla başlayan süreç, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a kadar uzadı. 30 sanıklı davada sıra Yaşar Büyükanıt’a geliyor.

Geçtiğimiz hafta İnternet Andıcı soruşturmasından tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Siteler benim görev süremden önce kuruldu” diyerek Yaşar Büyükanıt dönemine işaret etmesi üzerine Büyükanıt hakkında savcılık tarafından inceleme başlatıldı. Savcılığın önümüzdeki günlerde aynı zamanda 27 Nisan muhtırasının sorumlusu olan Büyükanıt’ı Beşiktaş adliyesine çağırarak ifadesini alması bekleniyor.

BÜYÜKANIT’I ELE VEREN BİLGİ NOTU

Bu arada İlker Başbuğ’un iddiasını güçlendiren yeni bir belge ortaya çıktı. 2007 yılı Kasım ve Aralık aylarında yayınlanan “özel” ibareli TSK bilgi notunda bölücü, irticai ve TSK karşıtı sitelere karşı yeni internet sitelerinin kurulduğu ve bu sitelere 1223 adet doküman eklendiği ifade ediliyor. Yaşar Büyükanıt dönemine denk gelen bilgi notunda sitelerin kurulduğu açık olarak ilan ediliyor.

Bilgi Destek Başkanlığı’ndan Harekat Başkanı’na yazılan 1272 numaralı Bilgi Notu’nda sivil memur Bülent Sarıkahya, ADİŞ Md. Albay Cemal Gökçeoğlu, Cari İşl. Ş. Md. Albay Dursun Çiçek, Bilgi Destek Daire Başkanı Tümgeneral İ.Balabanlı ve Harekat Başkanı Korgeneral Nusret Taşdeler’in ismi yer alıyor. Belgede, “TSK hakkında kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla mevcut internet sitelerinin geliştirilmesine devam edilmektedir” ifadeleri kullanılıyor.

Bilgi notunda ww.pkkgercegi.net adlı internet sitesinin ziyaretçi sayısının artmasından övgüyle bahsedilirken şu bilgiler veriliyor: “Ekim ayında PKK terör örgütünün saldırılarının ardından wep sitesi sunucu makineleri aşırı yoğunluktan kilitlenmiştir. İnternetin sağladığı iletişim imkanları özellikle eğitim düzeyi yüksek olan ve internete erişim imkanı bulan okuyucaları etkileme gücünün bilgilendirme faaliyetlerinde yoğun olarak kullanıldığı dikkate alındığında Türkiye’nin milli sorunları ve TSK hakkında kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla mevcut internet sitelerinin geliştirilmesine devam edilmektedir. Arz ederim.”

Bilgi notunda, “Ünlü aktör Mel Gibson’un Ermenilerin filminde oynamaması için uyarmak maksadıyla bilgilendirme kampanyası düzenlenmiştir. Sitelerde çok izlenen sayfalar ve oluşturulan kampanyalara katılım durumunun yer aldığı Sitelerin Performans ve Ziyaretçi Raporu EK-B’de sunulmuştur. EK-C’de arz edildiği gibi söz konusu sitelere aylık olarak giriş yapan okuyucu sayısı 134 bin 597’den 172 bin 439’a ulaşmıştır” deniliyor.

KASIM 2007 TARİHLİ BİLGİ NOTU

2007 yılının Kasım ayında yayınlanan bilgi notu, internet sitelerinin ve günlük gazetelerin rutin olarak takip edilme sürecinin Yaşar Büyükanıt döneminde başlatıldığını, İlker Başbuğ döneminde ise devam ettirildiğini belgeliyor. Belge ayrıca çeşitli gazete, televizyon ve internet sitelerine gönderilen kara propaganda amaçlı haberlerin bizzat Genelkurmay kaynaklı olduğunu gösteriyor.

İşte o bilgi notu:

1- Bu bilgi notu, TSK bilgi destek faaliyetleri kapsamında Harekât Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Internet siteleri ile Türkiye ve TSK aleyhinde kamuoyu oluşturmak maksadıyla yayın yapan Internet sitelerinin Kasım 2007 ayındaki faaliyetleri hakkında özet bilgi vermek maksadıyla hazırlanmıştır.

2- Dönem içinde; Günlük Olarak Takip Edilen internet Sitelerinden 292 adedi Türkiye ve 138 adedi yurtdışı çıkışlı; 105’i bölücü, 42’si irticai ve 14’u TSK karşıtı olmak üzere toplam 430 farklı Internet sitesinin yayınlarının izlenmesi ve değerlendirilmesi yapılmıştır. Zararlı sitelerin yayınlarının etkinliğinin azaltılması ve hedef kitlelerin bilgilendirilmesi maksadıyla yayın yapan internet sitelerine, dönem içinde 16 adedi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan, toplam 1223 adet yeni doküman eklenmiştir.

3- Karargah faaliyetlerinin bilgi desteğinin sağlanması maksadıyla dönem içinde; başta yabancı medya organlarının internet siteleri olmak üzere medya yayınları incelenerek değerlendirilmiş ve bu kapsamda ikişer haftalık dönem içinde gündemdeki konuları içerecek şekilde, karargah çalışmalarının bilgi desteğinin sağlanmasına yönelik olarak hazırlanan bir adet Bilgi Destek Raporu ilgili birimlere yayımlanmıştır. Ayrıca, incelenen siteler içinde suç unsuru olduğu tespit edilen beş adet internet sitesi hakkında Adli Müşavirliğe suç duyurusunda bulunulmuştur.”

internetandici.jpg

İRTİCA SON SIRALARDA

Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanlığı dönemine ait 2007
tarihli “Özel” ibareli “İnternet Sitelerinin İzlenme Durumu” isimli belge TSK bünyesinde kurulan internet sitelerinin ziyaretçi sayısının titizlikle takip edildiğini gösteriyor. Belgede ‘irtica.org’un sonlarda yer alması dikkat çekiyor.

Türkiye 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum