Yasayı Veto Edin

Yasayı Veto Edin

Devlet Bahçeli, TBMM'de uzun süren tartışmalar sonucu geçen Suriye sınırının mayından temizlenmesini içeren yasayı Cumhurbaşkanı Gül'ün veto etmesini istedi.

Bahçeli, yasanın Çankaya Köşkü'nden veto edilmemesi halinde Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararı beklemekten başka çarelerinin kalmayacağını dile getirdi.

TBMM'deki grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin birinci gündem maddesini yine mayın konusu oluşturdu. Mayınların temizlenmesini öngören yasanın Meclis'den geçmesine ilişkin olarak ''TBMM'nin boşu boşuna 5 haftası bu konuya heba edilmiştir'' diyen Bahçeli, yasanın arkasında duran hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Bahçeli, şunları söyledi: ''Meclis, Başbakan'ın inat ve ihtirasları uğruna Suriye sınır bölgesindeki mayınların temizlenmesi yasasıyla kilitlenmesi AKP iktidarının kara sayfalarından birisi olarak tarihe geçmiştir. Mayınlı arazinin temizlenmesi ve tarıma açılmasına ilişkin yasa değişikliği tartışmaları esnasında dikkat çekici gelişmeler de yaşanmış, özellikle Başbakan Erdoğan'ın giderek tırmanan öfkeli tepkileri kamuoyunun kuşkularını artırmaktan başka bir sonuç doğurmamıştır. Baskı ve tehditle çıkan yasaya rağmen Başbakan hala, üzerine yapışmış İsrail'le işbirliği etiketini çıkartmakla meşgul olmakta ve konuştukça batmaktadır. Türk milletinin gerçek sıkıntı ve sorunlarına öncelik veren bir gündem belirlemek konusunda isteksiz, iradesiz ve aciz olan Başbakan ve hükümeti, Yüce Meclis'in beş haftaya yakın mesaisini mayın yasasıyla heba etmiştir. Kamuoyunda tedirginlik yaratan ve TBMM'de sert tartışmalara yol açan Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ile temizlenen arazinin tarıma açılması hakkındaki yasa değişikliği iktidar partisinin verdiği oylarla gerçekleşmiştir.''

Bahçeli, yasanın Cumhurbaşkanı Gül tarafından veto edilmesini isteyerek, ''Meclis'ten iktidarın inadıyla geçen bu yasanın Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini istiyoruz. Eğer veto edilmezse Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklemekten başka çaremiz kalmayacak.'' dedi. (CİHAN)

Etiketler :