Ankara'nın hedefi BAHOZ!

Ankara'nın hedefi BAHOZ!

Yasemin Çongar'a göre Çukurca saldırısının arkasında Suriye olabilir. Hükümetin hedefinde ise Bahoz Erdal var..

Uzun yıllar Amerika'da çalışan ve ardından Türkiye'ye gelerek Taraf gazetesinin kuruluşunda etkin bir rol oynayan Yasemin Çongar, Hakkari Çukurca'daki salıdının ardında kimin olduğu sorusuna cevap aradı.

Suriye'de yaşananlar ve PKK'nın Kandil'deki iki numarası Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin arasında bir bağlantı kuran Çongar, 'Ankara, son eylemlerde PKK'nın Suriyeli komutanının parmak izini görüyor ve bana öyle geldi ki, şu anda, en önemli hedeflerinden biri olarak da Hüseyin'i seçmiş durumda.' diye yazdı.

İşte Çongar'ın o iddiası:

FEHMAN HÜSEYİN HEDEF Mİ?

Ankara'nın tuhaf bir havası var; her haber cümlesinin içinde "ölüm" geçen bir günde, en "ümitsiz" İstanbul gazetecisine bile telefona sarılıp kulisleri yoklama hevesi verebiliyor. Ben de şimdi bu satırları yazdığım dönüş uçağını beklerken, bir yandan sınırötesi harekâta ve Neçirvan Barzani'nin Ankara temaslarına ilişkin haberleri ekrandan izleyip, bir yandan da telefonda yakalayabildiğim herkese, "Ne oluyor" diye sordum.

PKK İNTİHAR ETTİ

PKK'nın Çukurca ve Yüksekova saldırıları ertesinde, başkent bürokrasisi ile merkezî siyasetin en temel saptamalarını şöyle sıralayabilirim:

1. PKK, bu saldırıların görünür "başarısına" rağmen artık eski PKK değil. Çok sıkıştı ve bir tür intihara girişti.

PKK'NIN İÇERİSİNDEKİ SURİYELİLER

2. Bu "intiharın" kararını PKK'nın içindeki Suriyeliler veriyor. Esad rejiminin yıkılma ihtimali ile, PKK'nın daha fazla şiddete yönelmesi arasında net bir ilişki var.

3. Bu ilişkide Fehman Hüseyin adı öne çıkıyor. Ankara, son eylemlerde PKK'nın Suriyeli komutanının parmak izini görüyor ve bana öyle geldi ki, şu anda, en önemli hedeflerinden biri olarak da Hüseyin'i seçmiş durumda.

BARZANİ PKK'YA HİÇ BU KADAR ÖFKELİ OLMAMIŞTI

4. Irak Kürtleri ile Ankara arasındaki diyalog hiç bu kadar sıkı olmamıştı. Başbakan'ın çağrısı üzerine derhal Ankara'ya gelen Neçirvan Barzani'den, Erbil'in devreye girmesi, peşmergelerin PKK'nın hareketini kısıtlamaya yönelik aktif rol üstlenmesi de istendi. Mesud Barzani, PKK'ya öfkeli ve bu öfkesini çeşitli biçimlerde göstermeye hazırlanıyor.

BAAS REJİMİ PKK'YI KIŞKIRTIYOR

5. Ankara ile Erbil, Suriye Baas'ının PKK'yı kışkırttığı konusunda da hemfikir. PKK'lılar Esadçı bir profil çizerken, Irak Kürtleri ve Erdoğan hükümeti, Esad'ın günlerini sayıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.