YAŞ’ta baş döndüren trafik

YAŞ’ta baş döndüren trafik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Subayevleri'ndeki evinden çıkarak Başbakanlık Merkez Bina'ya gelmesiyle başlayan baş döndüren trafik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşebileceğini açıkladı. Eskişehir'de gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, Orgeneral Atila Işık'ın talebinin yürürlüğe konulmayabileceğini ifade etti.

Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için kendisine bir isim gelmediğini de kaydetti.

Orgeneral Hasan Iğsız'ın sivil irade tarafından veto edilmesinden sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na en güçlü aday olarak gösterilen Orgeneral Atilla Işık'ın emekliliğini istemesinin ardından yaşanan baş döndüren trafik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Subayevleri'ndeki evinden çıkarak Başbakanlık Merkez Bina'ya gelmesiyle başladı. Daha sonra da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, saat 13.10'da Başbakanlık Merkez Bina'ya giriş yaptı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖNÜL BİR ARAYA GELDİ

Cuma namazının ardından Başbakan Erdoğan ve Bakan Gönül'ün Yüksek Askeri Şura'nın ardından yaşanan son gelişmeler ve Jandarma Genel Komutanı Atila Işık'ın emekliliğini istemesi ile gelinen son durumu değerlendirdi.

KARARGÂH’TA SICAK DAKİKALAR

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, diğer kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na geldi. Orgeneral Koşaner ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay saat 14.10 sularında karargaha giriş yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık'ın ise daha önceden Genelkurmay Karargahı'na geldikleri öğrenildi.

IŞIK PAŞA: BASKI YOK

Orgeneral Atilla Işık, yaptığı yazılı açıklamada. Orgeneral Işık yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Yasal yükümlülük süremi tamamlamış olduğumdan, tamamen kendi istek ve arzumla emeklilik işlemlerimin başlatılmasını 5 Ağustos 2010 günü istedim. Bu ifademin dışında bazı basın ve yayın organlarında yer alan haber ve bilgilerin doğru olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururum.”

GÖNÜL DE MİNİ ZİRVEYE KATILDI

Başbakan'la yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı yapan Milli Savunma Bakanı Gönül, daha sonra kuvvet komutanlarının bulunduğu Genelkurmay Karargahı'na geçti. Genelkurmay Karargâhı’nda toplanan mini YAŞ zirvesi yaklaşık 1 saat sürdü. İlk olarak "Hava Kuvvetleri" Komutanı Genelkurmay Karargahı'ndan ayrıldı.

BAŞBAKAN İLE BAŞBUĞ BİR ARAYA GELECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu akşam Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bir görüşme yapacağını'' bildirdi.

 

Habername-ajanslar

 

 

 

Etiketler :