Yatıra dantelli külot bıraktılar

Yatıra dantelli külot bıraktılar

Ünzüle Ebe Yatırı için düzenlenen hayır, `pes' dedirten görüntülere sahne oldu..

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Yiğitler Köyü'nde bulunan Ünzüle Ebe Yatırı için düzenlenen hayır, ‘pes’ dedirten görüntülere sahne oldu.

DANTELLİ KÜLOTLU DİLEK
Hayra gelen binlerce kişi, yatırı ziyaret etmek için izdihama neden oldu. Bazı kişiler, Ünzüle Ebe Yatırını suistimal ederek, dantelli külotları bile yatırın üzerine bırakıp çocuk sahibi olmayı diledi. Bazı ziyaretçiler de şifa bulması için çocuklarını yatırın üzerinde yuvarladı. Ancak şifa bulması beklenen çocuklar, korkudan hıçkıra hıçkıra ağladı. Ünzüle ebenin yaşadığı varsayılan evin bahçesindeki kuyudan da kova kova su çeken ziyaretçiler suyun temiz olup olmadığına aldırış etmeden ‘şifa’ niyetine içti.

Bazı ziyaretçiler, çocukların yatır üzerinde yuvarlanmasına tepki gösterdi. Ünzüle Ebe Yatırı'nda ziyaretçilere refakat eden 84 yaşındaki Esma Alaca, yatır üzerinde çocuk yuvarlamanın bir adet olduğunu belirtirken, kendisi de bunun ne işe yaradığını tam olarak bilmediğini ifade etti. Alaca, yatıra bırakılan iç çamaşırı için ise ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını ve bununda bir anlamı bulunmadığını söyledi.

Etiketler :