Erken mesai uygulamasına yeni çözüm

Erken mesai uygulamasına yeni çözüm

Taner Yıldız: İnsanlar bugünden itibaren boş yere gün ışığında bir saat uyumuş olacak. Yaz saati sürekli devam etsin.

Saatler bugün sabaha karşı 04.00'te bir saat geri alındı. Bu uygulamanın sona erdirilmesini isteyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İnsanlar bugünden itibaren boş yere gün ışığında bir saat uyumuş olacak. Yaz saati sürekli devam etsin. Gün ışığından daha fazla yararlanalım." dedi.

Yıldız, enerji tasarrufu için sürekli ileri saat uygulamasında kalınması gerektiğini söyledi.

THY: 1 YIL ÖNCEDEN NETLEŞSİN

Enerji Bakanlığı, sürekli ileri saat uygulamasıyla ilgili uzun bir süredir çalışma yapıyordu. Sürekli ileri saat sistemi gündeme geldiğinde Dışişleri Bakanlığı "Avrupa ile saat uyumsuzluğu yaşanacağı" gerekçesiyle olumsuz görüş beyan ederken, Türk Hava Yolları da (THY) uçuş takvimi nedeniyle uygulamanın en az bir yıl öncesinden netleşmesini istemişti. Bazı bakanlıklar ise ticarî ve sosyal yaşama katkı yapacağı gerekçesiyle olumlu görüş beyan etti. Özellikle doğu illerindeki iş dünyası sürekli ileri saat fikrine destek verdi. Konunun gündeme gelmesi üzerine Başbakanlık, Enerji Bakanlığı'ndan görüş istedi. Başbakanlık'tan sonra konu TBMM gündemine geldi ve halen çalışma Meclis'te bekliyor.

KALICI SAAT UYGULAMASINA GEÇİLECEK

Enerji Bakanlığı, sürekli ileri saat uygulamasıyla ilgili çalışmaları hızlandırıyor. Daha önce başlatılan ve Başbakanlık'tan da görüş alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen "sürekli ileri saat uygulaması" kalıcı hale getirilecek. Bakan Yıldız, konuyla ilgili daha önceki çalışmaları da dikkate alarak yeni bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Önceki çalışmada bazı kurumların lehte veya aleyhte görüş bildirdiklerine vurgu yapan Yıldız, "Biz de çalışmalarımıza bunları dikkate alarak devam edeceğiz." değerlendirmesi yaptı. Bir grup gazeteci ile sohbet eden Yıldız şöyle konuştu: "Bakanlığımız bünyesinde belli çalışmalar var. Önümüzdeki dönemde THY uçuşları, telekomünikasyon sistemi ve uluslararası bağlantılar gibi konularla bağlantılı olarak bir çalışma yapacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.