Yazıcıoğlu çantası ile ilgili açıklama

Yazıcıoğlu çantası ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Atalay, helikopter kazasında vefat eden Muhsin Yazıcığlu'nun kayıp çantası ile ilgili açıklama yaptı

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm olayını inceleyen TBMM Araştırma Komisyonuna bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay şaşırtıcı bir açıklama yaptı ve ''Kayıp çantadan haberim yok, basından öğrendim'' dedi.

Geçen hafta komisyona gelen Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin evrak ve silahının bulunduğu çantasının kendisine teslim edilmediğini ve kayıp olduğunu söylemişti.

TBMM komisyonu yaptığı üçüncü toplantıda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı dinledi. Edinilen bilgiye göre, komisyonda Bakan Atalay ile CHP'li üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.

"SORGULANMAYA GELMEDİM"

CHP'li Tacidar Seyhan'ın "Neden enkaza üç günde ulaşılamadı. Bakanlık ELT cihazının çalışmadığını açıkladı, ama BBP yöneticileri bu cihazın çalıştığını söyledi. Bu çelişki değil mi?" soruları üzerine Atalay, ELT konusunun Ulaştırma Bakanlığı'nın alanı olduğu için bilemeyeceğini söyledi. CHP'lilerin ısrarlı soruları üzerine Atalay, "Ben buraya ifade vermeye gelmedim. Siz beni sorgu hakimi gibi sorguluyorsunuz, sorgulanacağımı bilseydim buraya gelmezdim'' diyerek sinirlendi.

CHP'li Malik Ejder Özdemir ise "Biz ifade almıyoruz ama gerekirse bakan da ifade verir. Bakanın bu kadar hassas olmasını, bu ruh halini hiç iyi görmüyorum. Ortada elim bir kaza var. Kamuoyunda da bilgi kirliliği var. 'Bilmiyorum' diyorsunuz. Ülkede 70 bin insanın telefonu dinleniyor. Bir helikoptere 3 gün sonra ulaşıyorsunuz. Bundan dolayı vicdan azabı duymuyor musunuz?" diye sordu. Özdemir'in bu çıkışına da kızan bakan Atalay, "Bunların hepsi politik sorular, o kadar kimse dinlenmiyor " dedi.

CHP'li üyelerin "Aramalara bin kişinin katıldığını açıkladınız, ama BBP'liler 25 kişi olduğunu söyledi" deyince Bakan Atalay, "Herkes elinden geleni yaptı. Devletin tüm olanakları seferber edildi, helikopteri köylüler buldu" dedi.

"YATAK ODASINI BİLE DİNLİYORSUNUZ"

Özdemir daha sonra , "Adalet Bakanı 70 bin insan dinleniyor diye. açıkladı. Karı kocayı bile yatak odasında dinliyorsunuz, düşen helikopteri üç gün bulamıyorsunuz. Türkiye açısından prestij kaybı olmadı mı?. Sayın Bakan anlaşılan vicdanında bu dosyayı kapatmış görünüyor" dedi.

CHP'li üyeler ile Bakan Atalay'ın arasındaki söz düellosunun sürmesi üzerine Komisyon Başkanı AKP'li Hakkı Köylü duruma müdahale etmek istedi. Ancak, her iki tarafın da seslerin yükselmesi üzerine CHP'li üyeler komisyonu terk etti.

Etiketler :