Yazıcıoğlu Kazasında Şok İddia

Yazıcıoğlu Kazasında Şok İddia

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili şok bir iddia geldi..

Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili şok iddia: Ruhsatnamede farklı ELT cihazı görülüyor...

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, "Helikopterin ruhsatnamesinde farklı bir ELT cihazı görülüyor" dedi...

Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayla ilgili kurulan araştırma komisyonuna belge sunan Seyhan, "Helikopterin ruhsatnamesinde farklı bir ELT cihazı görülüyor" dedi...

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve THY Teknik A.Ş. Tasarım Geliştirme Müdürü Kemal Yıllıkçı'yı dinlerken, komisyona ELT cihazıyla ilgili bir belge sunan CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan şok iddialarda bulundu. Edinilen bilgiyi göre Seyhan, kazada önce ELT cihazının olmadığının söylendiğini ancak sonra bir cihaz olduğu açıklaması yapıldığını anımsatarak şöyle dedi:

“Kaza sonrası monte edildi”

"Telekomünikasyon Kurumu'ndan ilgili aracın sicilini istedim. Görünen ELT cihazı ile kazada bulunan ELT cihazı farklı bulundu. Ya kazadan sonra uçağa monte edildi ya da bu cihaz helikoptere izinsiz olarak takıldı. Çünkü helikopterin ruhsatnamesinde farklı ELT cihazı görülüyor." Seyhan, Kemal Yıllıkçı'ya, 70 km çarpmada bu cihazların çalışabildiğinin söylendiğini oysa Alman ekibin tespit etmiş olduğu raporda helikopterin 120 kilometrenin üstünde bir hızda çarptığının söylendiğini belirterek, bu hızda cihazın çalışıp çalışmadığını sordu. Yıllıkçı, "Normalde çalışması lazımdı" dedi.

Yıllıkçı ise, komisyona bilgi verirken, "Ülkemizdeki helikopterler konusunda oldukça bilgi sahibiyim. Ülkemizde genellikle Skorsky ve Cobra helikopterler kullanılıyor. İlk iki saatte hava koşulları ne olursa olsun bu helikopter bulunabilirdi" dedi.

Pakdil ise, kazanın olmasından sonra koordinasyon eksikliği nedeniyle müdahalenin aksadığını belirterek, "Yazıcıoğlu ve arkadaşları daha kısa sürede bulunabilirdi. Helikopterin bulunduğu yer köylülerin ilk gün tarif ettikleri yer çıktı" diye konuştu. Komisyonun MHP'li üyesi Hasan Özdemir de "Yazıcıoğlu'nun kimler tarafından tehdit edildiğini ve helikoptere ateş açılıp açılmadığı Emniyet tarafından araştırılmalı. Suikast olup olmadığı araştırılmalı" dedi.

Etiketler :