Yazıcıoğlu'ndan sol açılımı!

Yazıcıoğlu'ndan sol açılımı!

Merhum Yazıcıoğlu’nun Dev-Genç veya diğer Dev-Sol'cu grupları masa başına davet etiği ortaya çıktı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 12 Eylül süreci ile bugün yaşananlar arasında birbirine benzeyen yönler olduğunu söyledi.

 

O gün olduğu gibi bugün de kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Ürgüp, "Rahmetli Genel Başkan'ımız da konuşup diyalogla bu sorunların çözülebileceğini düşünüyordu. Hatta Ülkü Ocakları olarak o dönemin Dev-Genç veya diğer Dev-Sol'unu masa başına davet etmişti. Konuşarak bu işleri çözelim diye, ancak olmadı." dedi.

 

12 Eylül dönemindeki ideolojik hareketler içinde ayrımcı hareketler olmadığını kaydeden Ürgüp, "Bugün iş ayrımcı bir hareketliliğe dönüştü. Yani önce bizi Alevi Sünni diye parçalamaya çalıştılar. Çok şükür bu sıkıntıyı atlattığımızı düşünüyorum. Şu anda da bizi Kürt Türk diyerek tercihimiz olmayan ırklarımızla ayrıştırmaya uğraşıyorlar. Bu ayrımcılığın ülkemiz için fayda değil zarar getireceğini düşünüyorum. Ayrımcılığı yapanlar da bu işten zarar göreceklerdir." diye konuştu.

 

Helikopter kazasında vefat eden BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da karşılıklı görüşme ve konuşmadan yana olduğunu dile getiren Ürgüp, 12 Eylül 1980 öncesinde Yazıcıoğlu'nun sol örgütlerle bir araya gelmek için pankart hazırlattığını ifade etti.

 

Ürgüp, şunları söyledi: "O pankartlarla dönemin Ülkü Ocakları, Dev-Genç veya diğer Dev-Sol'u davet etmişti. Konuşarak bu işleri çözelim diye. Ancak bir araya gelemediler. Çünkü masa başına gelinmesini dış mihraklar istemiyordu. Bugün de öyle. Şu anda Türkiye'deki kaosun sebebi de budur. Konuşulması lazım. Meclis'e girip her şeyi yapıyorlar. Terör örgütünün unsuru gibi değil, siyasi parti gibi davranacaklar. Rahmetli genel başkanımız hayatının 5,5 yılını sol bir liderle birlikte hücrede geçirmiştir. Orada kullandığı şöyle bir ifadesi olmuştur. 'Türkiye'yi paylaşamadık ama bugün 2,5 metrekarelik hücreyi paylaştık. 'Hiçbir şekilde kaos ortamı ülkenin geleceği açısından fayda getirmez. Herkesin aklını başına toplaması gerekiyor."

Etiketler :