Yazıcıoğlunu Meclise İstiyoruz

Yazıcıoğlunu Meclise İstiyoruz

Habername senelerdir süren bir yanlışın kaldırılması için kampanya başlatıyor.

Habername.com un çok önemli teklifi

Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'un vefat etmesiyle birlikte meclisteki eksik vekil sayısı beşe çıktı. Kanun gereği ara seçim olabilmesi için eksik vekillerin sayısının en az 20 olması gerekiyor. Senelerdir bu yanlış kanun maalesef devam ediyor. Birçok vilayetimizin ikişer milletvekili var. Düşünün aynı vilayetin iki vekili de vefat ederse; o şehir bir dahaki genel seçime kadar milletvekilsiz kalacak.

Habername olarak biz vefat eden, istifa eden, azledilen hulasa boşalan her vekillik için ya anında seçim olmasını; ya da Amerikada'ki gibi vali tarafından atanmasını öneriyoruz.

Buradan sayın Başbakan Erdoğan'a, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a, Muhalefet liderleri Baykal ve Bahçeli'ye sesleniyoruz. Gelin bu büyük yanlışı düzeltin. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı nasılki milletimizi birleştirdi; böylece bir yanlışın düzeltilmesine de vesile olsun.

Biz Yazıcıoğlu'nun yeniden mecliste olmasını istiyoruz. Ağabey Yusuf Yazıcıoğlu Muhsin Beyin yerine süresini tamamlamalıdır. Gerçek demokrasilerde olanda budur.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :