YEE ve Brunei Teknoloji Üniversitesi eğitim alanında mutabakat zaptı imzaladı

YEE ve Brunei Teknoloji Üniversitesi eğitim alanında mutabakat zaptı imzaladı

Brunei Teknoloji Üniversitesi (UTB) ve Türk üniversiteleri arasında yükseköğretim, sanat, dil bilimi ve kültür alanlarında sürdürülebilir...

ANKARA (AA) - Brunei Teknoloji Üniversitesi (UTB) ve Türk üniversiteleri arasında yükseköğretim, sanat, dil bilimi ve kültür alanlarında sürdürülebilir işbirliği için ortaklık çerçevesi oluşturmak üzere, UTB ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, mutabakat, UTB Rektör Vekili Prof. Dr. Dayang Hjh Zohrah ve YEE adına Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy tarafından imzalandı.

UTB ve 209 Türk üniversitesi arasındaki akademik değişim programlarıyla uzun vadeli eğitim işbirliği için bir çerçeve oluşturan mutabakat kapsamında, Ocak 2023'te UTB'de Türkçe dil kursunun başlaması öngörülüyor.

Halihazırda Büyükelçilik bünyesinde ve Sultan Şerif Ali İslam Üniversitesinde (UNISSA) Türkçe dil kursları devam ediyor.

Öğretim ve araştırma alanında işbirliğini kolaylaştıracak olan ortaklıkla, katılımcı kurumlar arasında bir veya iki dönem boyunca öğrenci ve akademisyen değişimi sağlanacak.

Her iki ülkenin akademisyenleri ve öğrencileri, bu değişim programlarıyla sanat, dil bilimi, tarih, kültür ve çeşitli akademik alanlarda daha fazla işbirliği fırsatına sahip olacak.

Öte yandan mutabakatın, konferanslar, seminerler ve çeşitli kültürel performanslar gibi birlikte düzenlenecek faaliyetleri de hızlandırması bekleniyor.

- "Bilim adamlarını güçlendirerek inovasyona yatırım yapıyoruz"

Büyükelçi Ersoy, burada yaptığı konuşmada, bugün imzalanan mutabakatın gelecekte daha fazla kurumla işbirliği için daha fazla ilgi ve potansiyel yaratacağına inandığını belirterek "Bilim adamlarını güçlendirerek inovasyona yatırım yapıyoruz." dedi.

Büyükelçi, söz konusu mutabakatın "daha fazla ortak eğitim, araştırma ve en iyi uygulamaların yolunu açarak kurumlara, öğrencilerine ve akademisyenlerine fayda sağlayacağını" vurguladı.

Mutabakat, Türkiye'nin "Yeniden Asya" girişimi kapsamında "akademik işbirliğini güçlendirme" ve "toplumlar arası etkileşimi geliştirme" gibi Türk dış politikasının dört ana ayağından ikisini oluşturuyor.

Öte yandan, Yunus Emre Enstitüsü, Brunei Teknik Eğitim Enstitüsü (IBTE) ile dil kursları konusunda daha geniş kapsamlı bir işbirliği yapmayı planlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.