Yemen'de protestolar giderek yayılıyor

Yemen'de protestolar giderek yayılıyor

Yemen'de yönetim karşıtı protestolar, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in siyasi kalesi olarak bilinen aşiret bölgesi Damar'a kadar yayıldı.

10 bin dolayında protestocunun, başkent Sana'nın 60 kilometre kadar güneyindeki Damar kentinde yürüyüşe geçtiği bildirildi.

Bir kent sakini, protestocuların "Ayrıl, ayrıl" sloganları attığını söyledi. Yemen Başbakanı ve İçişleri Bakanının da memleketi olan Damar'da iki gün önce de Salih yanlıları gösteri yapmıştı.

Bu arada başkent Sana'ya askeri araçların konuşlandırıldığı belirtildi. Binlerce protestocunun haftalardır kamp kurduğu başkentte, silahlı güvenlik güçlerini taşıyan askeri araçlarla polis araçlarının sokaklara konuşlandığı kaydedildi.

Sana, hükümet güçleriyle protestocular arasında ülke genelinde haftalarca devam eden, 27 kişinin öldüğü çatışmaların ardından son birkaç gündür sakindi.

Öte yandan başkentin yine güneyindeki İbb'de protestocuların, Salih yanlılarının önceki gün hükümet karşıtlarına sopalar ve taşlarla saldırısını kınamak için gösteri yaptığı bildirildi. Pazar günkü olaylarda yaklaşık 60 kişi yaralanmış, yaralılardan biri dün hayatını kaybetmişti.

Yemen Devlet Başkanı Salih, muhalefetin geçen hafta yaptığı, bu yıl içinde görevi bırakma önerisini reddetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :