Ak Parti yüzde 60'ı buldu yemin etmeliyiz

Ak Parti yüzde 60'ı buldu yemin etmeliyiz

CHP’nin eski lideri Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti; “Artık yemin etmeliyiz. AK Parti bu süreçte oylarını yüzde 10 artırdı, biz ise kaybediyoruruz” dedi.

Yemin kriziyle ilgili CHP’de de temas trafiği yaşandı. CHP’lileri beşerli gruplar halinde dinleyen ve vekillerinin eleştirilerine muhatap olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, dün de es Deniz Baykal’dan benzer eleştiriler aldı. 1 saatlik görüşmede Baykal’ın “Yemin etmemiz lazım” dediği öğrenildi.

Kriz iyi yönetilemedi, derinleşti

CHP’nin ilk gün yemin etmeme tavrının doğru olduğunu belirten Baykal, “133 milletvekili olarak kürsüye gidilerek ‘Yemin etmiyoruz’ diyerek tavrı gösterebilirdi, neden yemin edilmediği açıklanabilirdi. Ancak şu an bu sürdürülebilir bir tavır değil” diye konuştu. Bir an önce yemin edilerek CHP’nin Meclis çalışmalarına katılması gerektiğini kaydeden Baykal, iyi yönetilemeyen krizin derinleştiğine işaret etti.

Saf Anadolu çocuğu gibi...

Başlangıçta anamuhalefet partisi olarak yemin etmeyerek bir baskı kurar ve sonuç alabiliriz’ düşünüldüğünü ancak sonuç alınamadığını belirten Baykal, “Geldiğimiz aşamada yeni değerlendirmeye ihtiyaç var. Artık CHP’ye zarar veriyor. Saf Anadolu çocuğu gibi krizi onlardan çözmelerini bekleyemeyiz. Bu iş sürdürülürse Türkiye bir ara seçime değil, erken genel seçime kadar gider. Biz oy kaybediyoruz AK Parti yüzde 10 artırdı. Taban ve MYK da rahatsız” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum