Adalet Bakanlığı müsteşarı görevden alındı!

Adalet Bakanlığı müsteşarı görevden alındı!

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Birol Erdem'i Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan alıp yerine Yüksek Müşavir Kenan İpek'i getirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Müsteşar Birol Erdem'i Adalet Bakanlığı müsteşarlığından alıp yerine Yüksek Müşavir Kenan İpek'i getirerek yargıda en kritik atamaya imza attı. İpek'in kararnamesi dün Köşk'e gönderildi. Kararname Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından yürürlüğe girmiş olacak. 

ERDEM 30 GÜN İÇİNDE UYGUN BİR GÖREVE ATANACAK

Bakan Bozdağ ile HSYK'nın sorun yaşadığı bu süreçte İpek HSYK üyeliği görevini de yürütecek. İpek Anayasa gereği müsteşar olarak atandıktan sonra HSYK'nın üyesi olarak kurulda yer almaya devam edecek. Müsteşarlıktan alınan ve hakim sıfatında olan Birol Erdem'i ise HSYK 30 gün içerisinde uygun gördüğü bir göreve atayacak.

EN KRİTİK ATAMA

HSYK ile Bakan Bozdağ arasında adli kolluk yönetmeliği açıklaması nedeniyle geçen hafta ciddi bir kriz yaşanmıştı. Bakan Bozdağ önce yazılı açıklama yaparak HSYK'nın açıklama yetkisi olmadığını bildirmiş, ardından da, "Benden habersiz açıklama yapmayın. Yetki benim" diyerek uyarı yazısı göndermişti. O dönemki Müsteşar Birol Erdem HSYK kararına şerh düşmüştü. Bu gelişmelerin ardından Bakan Bozdağ en kritik atamasına imza attı. Erdem'in müsteşar olarak kalmasını tercih etmeyen Bozdağ'ın, müsteşarlık için tercih ettiği isim İpek oldu. Atama akşam saatlerinde hakim ve savcıların paylaşım siteleri "Adalet.org"a da yansıdı. Adalet Bakanlığı çevrelerinde kritik müsteşar atamasından sonra başka önemli üst düzey bürokrat atamaları olabileceği belirtiliyor.

GENEL MÜDÜRLÜKTEN MÜSTEŞARLIĞA

Rize doğumlu olan İpek, İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Elmalı Cumhuriyet Savcısı görevinde iken Adalet Bakanlığı Tevkif Genel Müdürlüğü'ne getirildi. İşyurtları Daire Başkanlığı yapan İpek, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği'ne yükseldi. İpek daha sonra Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevinden üçlü kararname ile müsteşarlığa alındı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.