Liselilerin Anayasa Önerileri

Liselilerin Anayasa Önerileri

Asfa Ferda Koleji, Anayasayı Ben Yazsaydım Kompozisyon Yarışması düzenledi.

 

Liseli Gençlerden Yeni Anayasaya Destek

Asfa Ferda Koleji, Sasa ve Sasa Hukuk Bürosu işbirliğiyle Ankara Genelindeki düzenlenen Liselerarası Kompozisyon yarışmasında,  Liseli gençlerin yeni anayasaya katkı yapmaları istenecek.

Asfa Ferda Koleji Genel Müdürü Mehmet Aldanmaz, böyle bir yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının yeni anayasa konusunda gençlerin duyarlılığını ve katkısını arttırmak; yeni anayasada adalet ve zulüm kavramlarının net tanımlarının yapılarak temel hak ve özgürlüklerin öncelikli olarak gözetilmesi sağlamak; sağduyulu bir yaklaşımla yeni anayasanın oluşumuna katkı sunmak olduğunu söyledi.

 Anayasayı Ben Yazdım ana başlığı ile açılan yarışmanın jüri üyelerini Adalet Bakanı Yardımcısı Veysel Kaynak başta olmak üzere,  Yıldırım Beyazıt  Üniversitesi  İşletme Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mehmet Barca, Polis Akademisi Adli Bilimler  Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Vahit Bıçak, Gazi Üniversitesi Adalet MYO Müdürü Doç.Dr. İbrahim Aydınlı, Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan ve Asfa Ferda Koleji Eğitim Koordinatörü Mesut Doğan yapacak.  

Anayasayı Ben Yazsaydım Kompozisyon Yarışmasındabirinciye 1000 TL, İkinciye 750 TL ve Üçüncüye 500 TL ödül verilecek, ayrıca mansiyon alan 2 kişiye kitap ve kırtasiye seti hediye edilecek. Yarışmaya katılmak için lise öğrencisi olmak ve 30 Nisan 2013 tarihine kadar, yarışma şartnamesine uygun şekilde,

www.asfaankara.comsitesi üzerinde başvuru formunu doldurup kompozisyon metnini yüklemek yeterli sayılacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.