Yeni Anayasada Çocuklar Haklarını Arıyorlar!

Yeni Anayasada Çocuklar Haklarını Arıyorlar!

İstanbul ‘ un Sarıyer ilçesinde Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri haklarını arıyorlar.Türkçe İlk önce 8/A öğrencileri ile bir röportaj yapıldı. Röportajda öğrencilerin istekleri şöyle idi:

İstanbul ‘ un Sarıyer ilçesinde Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencileri haklarını arıyorlar.Türkçe  İlk önce 8/A öğrencileri ile bir röportaj yapıldı. Röportajda öğrencilerin istekleri şöyle idi:

** Doğudaki bazı kardeşlerimizin okulları çok uzakta. Bu nedenle arabayla gidip geliyorlar. Çoğu kardeşlerimizin de maddi durumları iyi değil. Bu nedenle öğrencilerden otobüs parasının az alınması istenmektedir. Örneğin 1 TL ‘ den 50 krş. ‘a düşürülebilir.

**Kaldırımların standart boyda olmaması. O kaldırımlardan günde binlerce insan geçmekte. Özelliklede küçük kardeşlerimiz okula giderken zorlanmaktadırlar. Genelde ayakları takılıp düşmektedirler. Bu nedenden dolayı kaldırımların standart boyda olması istenilmektedir.

**Bir sorunumuzda sabahçı ve öğlenci. Çoğu okulda sabahçı ve öğlenci vardır. Özellikle de sabah giden öğrenciler derslerde uyuya kalıyorlar. Bu yüzden uykulu oldukları için dersleri anlamamaktadırlar. Bir isteğimizde okullarda saatin tam gün olmasıdır. Hem arkadaşlarımız dersleri daha iyi anlarlar hem de ders aralarında uyumuş olmazlar daha enerji dolu olurlar.

**Okullardaki yemekhaneler. Çoğu okulda yemekhane yerine biraz da olsa yiyecek  ihtiyaçlarımızı karşılamak için kantin vardır. Bilindiği gibi obezite yani hızlı kilo alımıyla oluşan şişmanlık adında bir hastalık var. Bütün öğrencilerin iyi ve düzenli beslenmeleri için her okulda bir yemekhane yapılması isteniliyor. Her gün üç veya dört çeşit yemek çıkması isteniliyor.

**Bir diğer sorun ise okullardaki güvenlik problemleri. Bütçesi iyi olmayan okulların çoğunda güvenlik görevlisi bulunmamakta. Kötü niyetli insanlar öğrenciyi kaçırsa veya bir şey yapsa bundan okul idaresi suçludur. Bunun içi öğrencilerin güvenliği içi okullarda en az bir güvenlik görevleri ve güvenlik önlemlerinin artırılması istenmektedir.

**Genelde özel okullarda revir bulunur. Fakat diğer okullarda bulunmaz. Neden diğer okullarda da olmasın? Bu öneride bütün okullarda bir revirin bulunması. Her şeyin başı sağlık. Eğer ki öğrenci bir kaza geçirirse ilk müdahale orada yapılır. Ve belki de küçük bir kazanın büyümemesini önlemiş oluruz.

Bu zevkli röportajdan sonra bilişim teknolojileri odasına gidiyoruz. Oradaki 8/B öğrencileri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN ‘ e tamda e-mail gönderecekken yakaladık. Oradaki öğrencilerle de kısa bir röportaj yapmaktayız. Siteye nasıl üye olunacağını ve bunun gibi birkaç bilgi daha öğrenip daha sonra fen laboratuarına gidiyoruz. Orada Fen ve Teknolojileri Öğretmeni Özlem BAŞKAN eşliğinde Bu Benim Eserim adlı projeyi görüyoruz. Öğrencilerden biri yaptığı projeyi öğretmenlere ve arkadaşlarına anlattı. Projesi gerçekten harika ve fevkaladenin fevkinde oldu. Fen laboratuarından sonra 5/A sınıfına gidiyoruz. Oradaki kız arkadaşlarımızdan birkaçı yaptığı güzel resimleri öğretmenlere ve sınıf arkadaşlarına sundular. Daha sonra bu küçük gezinti sona erdirildi

HABER: GÜLHAN ÇIPLAK


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.