Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu oluyor

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu oluyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen açıklamayı yaptı. AK Parti'nin yeni genel başkan adayı ve muhtemel Başbakan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen açıklamayı yaptı. AK Parti'nin yeni genel başkan adayı ve muhtemel Başbakan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu oldu.

Erdoğan, "Değerli kardeşlerim, aziz milletim AK Parti'nin olağanüstü kongresine girecek kişi Dişişleri Bakanımız Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu kardeşimdir" dedi.

Kriterleri açıklayan Erdoğan, Davutoğlu'nun paralel yapıyla mücadeledeki azmine de vurgu yaptı. "İnanıyorum ki bu mücadeleyi birlikte yapacağız, Cumhurbaşkanı olmam paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacak" dedi.
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin yeni genel başkanını ve muhtemel Başbakanı açıklıyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
-Sadece partimizin değil ülkemizin de geleceğini ilgilendiren bu konuda adeta kuyumcu titizliğiyle bir çalışma yürüttük. Çok uzun istişarelerin ardından belli bir aşamaya geldik" dedi.
 
-Şu parti, ne dedi, bu parti ne dedi. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor.  Adayımızın belirlenmesinde gerçekten büyük zaman ayırdık. Sokaktaki vatandaşımızdan partimizin en üst kuruldaki arkadaşımıza kadar istişareler yaptık. Görüşleri, önerileri not ettik. Bu süreçte elbette bir çok isim öne çıktı. Bütün istişare kurullarında öne çıkan isimlerin her biri bizim için son derece değerli isimlerdir. Partimiz içinden genel başkanlık ve başbakanlık makamına bu görevi yapacak liyakata sahip çok sayıda aday çıkmıştır. Bu da çok gurur verici.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU'NU BÖYLE DUYURDU

 

 

 

-Allaha hamdolsun tam da tahmin ettiğimiz gibi bir değil, iki değil çok sayıda arkadaşımız bu kutlu görev için öne çıktı. Bir başka konu, süreci dostluk ve kardeşlik hukuku içinde belli bir noktaya getirdik. Çok şeyler yazıldı, çizildi. Mümkün olduğu kadar bunları duymadan götürmeye çalıştık. Bu hareketin birliği, beraberliği her şeyin üstündedir. Meydanlarda bir şeyi ısrarla söyledim, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedim.
 
-Partimiz içinde nifak çıkması için ellerini ovuşturanlar oldu. Medyada AK Parti içinde çatışma çıkması için gayret gösterenler oldu. Belli çevrelerde gayret gösterenler oldu. Bunların hepsini biliyoruz. Partimiz bu operasyonlara evyallah demedi, bu tuzaklara düşmedi. Süreci kardeşlik hukuku içinde buraya getirdik. İnanıyorum ki, önümüzdeki hafta genel kurula kadar da bu süreç böyle devam edecek. Asıl imtihan genel kurul sonrası başlayacak. Bu süreci birlik ve beraberlik içinde dava şuuruyla en güzel şekilde geçireceklerine yürekten inanıyorum.
 
ÇOK SAYIDA İSİM ÖNE ÇIKTI
 
-Bu teşkilat genel başkanına ve başbakanına sahip çıkacak, başarısı için her türlü fedakarlığı göstericektir.  Partimiz için de nifak çıkmasını bekleyenler, genel kurula kadar da ardından başlayacak süreçte de hayal kırıklığına uğrayacaktır.
 
-İstişare süreçlerinde ortaya çıkan çok sayıda aday arasından elbette  birini seçmemiz gerekiyordu. Futbol oynadığımız zamanlarda hocamız maça çıkarken şunu söylerdi: Kadro 18 kişi, ama sahaya çıkacak kişi sayısı 11.  7 kişi yedek kalacak, ben 3'ünü maçta değerlendireceğim derdi.
 
3 DÖNEM KURALI
 
-3 dönem kuralı bugüne kadar bozulmadı inşallah bundan sonra da bozulmayacak. Bu siyaseti bırak anlamına gelmiyor. Bu diyor ki sen 3 dönem parlamentoda görev yap, bir dönem ara ver, sonra devam et. Parti kademelerinde devam etmeye engel değil. Çalışmak isteyene alan bol. Parlamentoya giriş çıkışta biz tüzüğümüze bunu koyduk. Bundan diğer siyasi partiler nasibini alamadı. Bir CHP, bir MHP bunu yapamadı. 16-17 senedir orada çakılı kaldı. Millet istemiyor, anlamıyorlar. Bizim daha önce söylediklerimizi CHP'de muhalefet söylüyor.
 
BU KRİTERLERE TAKILANLAR OLDU
 
-Erdoğan, Başbakan ile genel başkanın aynı kişi olmasının önemine vurgu yaptı. Erdoğan, "Partimiz iktidara geldiğinde genel başkan ve başbakan ayrıydı. Biz bunun sıkıntılarını yaşadık. Yeni süreçte genel başkan ile başbakanın aynı kişi olmasını önemli bir kriter olmasını istedik. Yine istişarelerde isimleri zikredilen bazı isimler bu kriterlere takıldı. Adayımız liyakat ve hassasiyet kriteri gözününe alınarak belirlenmiştir. Her kademedeki her bir arkadaşımız süreci son derece şeffaf bir şekilde izlemiştir. İstişarelerin ne kadar sağlıklı işlediğini onlar da gördü, ben de.
 
DAVUTOĞLU KARDEŞİMİN ADAY OLMASINDA...
 
-Başbakan Erdoğan 27 Ağustos'taki kurultayda AK Parti'nin genel başkan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi:
Değerli kardeşlerim, aziz milletim AK Parti'nin olağanüstü kongresine girecek kişi Dişişleri Bakanımız Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu kardeşimdir.
 
-Kriterleri açıklayan Erdoğan, Davutoğlu'nun paralel yapıyla mücadeledeki azmine de vurgu yaptı. Erdoğan, "Ahmet Davutoğlu kardeşimizin bu görevlere aday  olmasında paralel yapıyla mücadele azmi ve kararlılığı da önemli bir etken  olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi birlikte yapacağız, Cumhurbaşkanı olmam paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacak" dedi. Erdoğan, "Sayın Ahmet Davutoğlu, paralel yapının gayesini de niyetini de gördü. Bu mücadeleyi birlikte yürütmenin önemi de inanıyorum. Kabinenin Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte ayın azimle mücadele edeceğine inanıyorum. Kabinenin Davutoğlu idaresinde aynı kararlılıkla  devam edeceğine inanıyorum. Gerek paralel yapıyla mücadelede gerek çözüm  sürecinde cumhurbaşkanı olarak bizzat şahsım Sayın Davutoğlu'nun yanında olacağım  bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
NEFESLER TUTULDU
 
- 18.35 Başbakan Erdoğan kürsüye çıktı.
 
-18.33 Ve Başbakan Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu birlikte salona girdi. Erdoğan ve Davutoğlu yan yana oturdu.
 
-18.04 Salonda artık herkes Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor.
 
-18.00 Ve AK Parti'nin yeni genel başkan adayı, muhtemel Başbakan belli oluyor. Artık açıklamanın yapılamasına dakikalar kaldı. Açıklamanın yapılacağı salonda bekleyiş başladı. Salon AK Parti'nin seçim şarkıları çalıyor.
 
-17.55 Ekonomi Bakanı Ali Babacan da salonda. Babacan, Beşir Atalay'ın yanına oturdu.
 
AHMET DAVUTOĞLU DA GENEL MERKEZDE
 
-17.00 AK Parti Genel Merkezi'nde de büyük bir hareketlilik var. Saat 17.00'ten sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da genel merkeze geldiği öğrenildi. Bugün resmi bir programı bulunmayan Davutoğlu, gün boyunca Dışişleri Konutu’ndan ayrılmadı. Yaklaşık yarım saat içinde yeni başbakanın isminin açıklanacağının duyurulmasından sonra Davutoğlu, AK Parti genel merkezine gitmek üzere konutundan ayrıldı.
 
ÇELİK DUYURDU: 18.00'DE AÇIKLANACAK
 
-AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve muhtemel Başbakan bu akşam açıklanıyor.  AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, saat 15.00'te toplandı.  Toplantıda, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasının ardından AK Parti'nin genel başkanı ve Başbakan olacak ismin netleşmesi bekleniyordu. Toplantı sürerken çok önemli bir açıklama geldi. AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, twitter'dan AK Parti'nin yeni G

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.