Yeni kabinede görev dağılımı belli oldu

Yeni kabinede görev dağılımı belli oldu

Yeni kabinede görev dağılımı belli oldu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yeni kabinedeki görev dağılımına ilişkin detayları açıkladı.

Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, kabine revizyonundan sonra yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından başbakan yardımcılarının görev dağılımını açıkladı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı, saat 11.30'da başladı.

Kabinede yapılan değişikliğin ardından, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Daha önce Bakanlar Kurulu'na Adalet Bakanı olarak katılan Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı olarak katılan Fikri Işık ve Sağlık Bakanı olarak katılan Recep Akdağ, başbakan yardımcıları olarak toplantıda yer aldı.

 

Daha önce başbakan yardımcılığı görevlerini yürüten Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı, Numan Kurtulmuş da Kültür ve Turizm Bakanı olarak Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCI BEKİR BOZDAĞ'IN GÖREVLERİ

Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay'la ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından;

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ

Ekonominin koordinasyonu ve bankalar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından deruhte edilecektir.

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK'IN GÖREVLERİ

Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir.

BAŞBAKAN YARDIMCISI RECEP AKDAĞ'IN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir.

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecektir."

SORULARI YANITLADI

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

''İsrail hükümeti Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı duymak, bu kutsiyeti ve statüyü korumakla yükümlüdür'' diyen Bekir Bozdağ, ''Bu onların hukuki de ayrıca sorumluluğudur. Bu yükümlülüğün gereğini yerine getirmesini İsrail hükümetinden bekliyoruz. Ayrıca Harem-i Şerif'in etrafına konan metal dedektörlerin kaldırılmasını ve ibadet hürriyetinden istifade ederek ibadet yapmak isteyen Müslümanlara konulan kısıtlamaların ortadan kaldırılmasını ve Harem-i Şerif ile ilgili bugüne kadarki normal, doğru ve rutin uygulamalar neyse ona aynen geri dönülmesini buradan Türkiye olarak İsrail yönetiminden, bu konuda basiretli hareket ederek olayların daha fazla büyümesini engellemesi konusunda adımlar atmasını istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

ALMANYA-TÜRKİYE GERGİNLİĞİ

Bozdağ, Almanya-Türkiye gerginliği ile ilgili soruyu ''Almanya şirketleriyle ilgili Türkiye'de yürüyen herhangi bir soruşturma kovuşturma yoktur'' şeklinde yanıtladı.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ALMANYA'DA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Bozdağ'a Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü iddiası da soruldu. Hükümet Sözcüsü Bozdağ bu soruya ''Adil Öksüz'ün Türkiye içerisinde değişik yerlerde görüldüğüne dair zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor ve konu araştırılıyor. Aynı şekilde yurtdışında Almanya'da başka ülkelerde görüldüğüne dair ihbarlar da geliyor. Her ihbarı titizlikle devletimizin ilgili organları kurumları değerlendiriliyor. Bu da o ihbarlardan bir tanesi henüz doğruluğu teyit edilmiş değil'' yanıtını verdi.

''ACEMİ SÖZCÜYÜM'' ESPRİSİ

Bozdağ, soruların fazlalığı üzerine ''Acemi sözcüyüm ilk gün bu kadar yüklenmeyin bana'' şeklinde espri yaptı.

-TEK TİP KIYAFET UYGULAMASINDA GELİNEN SON AŞAMA NEDİR?

Adalet bakınız yeni görevine başladı. Adalet bakanlığını yürüttüğü bir çalışma var. Tamamlandıktan sonra değerlendirmesi yapılacaktır.
(Hero tişörtü giyenlerin gözaltına alınması) Terör örgütünün talimatıyla bunu giyenlerle işin aslını bilemden giyenler arasındaki ayrımı adli makamlar mutlaka yapacaklardır.

-“TARİKAT ÜYELERİ SAKARYA VALİSİNİ MAKAM KOLTUĞUNA OTURTTU” İDDİASI SONRASI BAŞLAYAN TARTIŞMALAR

Ben görüntüleri izlemedim. Sakarya valisi Ordu’dan son kararname ile Sakarya’ya atandı. Bu görüntülerle ilgili bir görüşme yapmadım
Yeni atamadan sonra çok sayıda tebrike gelen olur. Beyana itibar etmek doğru olandır. Ama bir inceleme yaptıktan sonra daha doğru bilgi verebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.