Yeni Macaristan İstanbul Başkonsolosuna Hoşgeldin Ziyareti.

Yeni Macaristan İstanbul Başkonsolosuna Hoşgeldin Ziyareti.

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolos Gábor Kiss' i Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ile birlikte TEMPO UNO KFT' den İsmail Hakkı Şahbaz hoşgeldin ziyeretinde bulundular.

Çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette öncelikle Başkonsolosa İstanbul'daki yeni görevlerinden dolayı hoşgeldin ve başarı dilekleri iletildi. Birlikte geleceğe dair birçok ortak çalışma ve projelerden de bahsedildi.
 
Yeni Başkonsolos Gábor Kiss, göreve atanmadan önce de İstanbul'a geldiğini, İstanbul'u çok beğendiğini, ailesi ile birlikte bugün İstanbul'da bulunmaktan ve İstanbul'da görev yapmaktan son derece büyük mutluluk duyduğunu, ilk görev yerinin İstanbul olmasından da büyük onur duyduğunu belirtti.
 
Kiss, Budapeşte'de başarılı bir işadamı olduğunu, ulusal ve uluslararası ticaret de yaptığını, bugün ise devletine bir diplomat olarak hizmet ettiğini,
 
günümüzde diplomasinin başarılı ekonomilerden geçtiğini, kendisinin de geçmişte uluslararası ticarette elde ettiği tecrübe ve bilgiyi şimdi başkonsolos olarak İstanbul'da sürdürdüğünü söyledi.
 
Başarılı Türk işadamlarına , yatırımcılarına ülkesinin ve kendi kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti.
 
2012 yılı içerisinde büyük bir ihtimalle de Macaristan Başbakanı Viktor Orbánn Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti. Gelişen ve büyüyen İstanbul ve Türkiye'yi mutlulukla takip ediyoruz dedi.
 
 
Başkan Osman Şahbaz'da bu sıcak ve samimi ortamda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ve İstanbul'a hoşgeldiniz dileklerini iletti. Genç, dinamik ve ekonomiyi bu kadar yakinen bilen bir diplomatınİstanbul'da görev yapıyor olması biz işadamları için büyük bir şansdır. Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ile ortak projelerde ve çalışmalarda birlikte olmaktan duyacağı mutluluğu ifade etti.
 
Bizler için Başkonsolosluğun çalışmalarında birlikte olmak bir onur vesilesidir.
 
Macaristan'daki iş hayatı ve çalışmalarından kısaca bilgi verdi.
 
Özellikle geçmiş yıllarda gerçekleştirilmesinde katkı sağladıkları; Macaristan Bağımsızlık gün olarak her yıl kutlanılan 15 Mart'daki etkinliğin 2013 yılında bir haftalık '' Macar Yemekleri Haftası '' ile birlikte gerçekleştirilmesinde yine katkı sağlayabileceklerini söyledi. Böylelikle İstanbul'da yaşayan Macar vatandaşlarının,Macar dostlarının da birbirlerini görme, tanıma ve selamlaşma imkanı da bulmuş olacaklar dedi. En kısa zaman içerisinde yeniden biraraya gelemeleri düşüncesi oluştu.
 
Farklı projelerin de konuşulduğu toplantıda, önümüzdeki günlerde ortaklaşa gerçekleştirilecek somut projeler konuşuldu. İyi dilek ve temennilerle ziyaret sona ererken bu güzel anı fotoğraf karelerinede yansıtıldı.
 
Ziyarette günün anısını canlı tutman için beraberlerinde getirdikleri hediyeyi Başkonsolosa takdim ettiler.
 
osmanmac2.jpg
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.