Yeniden Cannes'dayız

Yeniden Cannes'dayız

Daha önce Üç Maymun filmiyle Altın Palmiye Ödülü'nü alan Nuri Bilge Ceylan yeni filmi Bir Zamanlar Anadolu ile yeniden Cannes'da yarışacak. Bu yıl film festivalinde jüri başkanlığını ise Robert de Niro yapacak.

64. Cannes Film Festivalinde büyük ödül için yarışacak filmler arasına bir kez daha Nuri Bilgi Ceylan'ın filmi seçildi. Daha önce üç filmiyle yarışan ve bir filmiyle büyük ödülün sahibi olan Ceylan yine Cannes'da. Yapılan basın açıklamasında yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Bir Zamanlar Anadolu" da festivalin yarışma bölümünde yarışacak. Festival organizatörleri, ünlü yönetmenler Terrence Malick'in "Tree of Life" ve Pedro Almodovar'ın "The Skin I Live In" filmlerinin de yarışacak 19 film arasında olduğunu söyledi. Festivalde Altın Palmiye için yarışacak filmlerden biri de Danimarkalı ünlü yönetmen Lars Von Trier'in "Melankoli". Belçikalı Dardenne kardeşlerin "Set Me Free" filmi de Altın Palmiye adaylarından.

YILMAZ ERDOĞAN OYNUYOR

Nuri Bilge Ceylan'ın Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel'in başrollerde yer aldığı filminin çekimleri Keskin'de yapıldı. Bosna Hersek ve Türkiye ortak yapımı olan ve Eurimages tarafından desteklenen film, bir doktor ve bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesini anlatıyor. Ceylan, 2008 yılında "Üç Maymun" filmiyle Cannes'da en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı. Festival, ünlü Amerikalı yönetmen Woody Allen'ın, "Midnight in Paris" isimli filminin yarışma dışı gösterimiyle 11 Mayıs'ta açılacak. Bu yılki festivalin jüri başkanlığını Robert de Niro yapıyor. Festival, 22 Mayıs'ta sona erecek.

 

Her defasında seçildi eli boş dönmedi

 

Nuri Bilge Ceylan Uzak filmiyle Cannes'dan Büyük Jüri Özel Ödülü yanı sıra Muzaffer Özdemir ile Emin Toprak arasında paylaştırılan Erkek Oyuncu Ödülü ve Fransız Kültür Ödülü aldı. İklimler filmiyle ise Cannes Film Festivali'nden FIPRESCI Ödülü'yle (Film Eleştirmenleri Ödülü) döndü. 2008'de de "3 Maymun" filmiyle "Altın Palmiye"ye aday olmuş ve 'en iyi yönetmen' ödülüne layık görülmüştü. Cannes Film Festivali'nde daha önce yönetmen Şerif Gören'in "Yol", Yılmaz Güney'in "Duvar", Tevfik Başer'in "Elveda Yabancı" ve 2007'te Fatih Akın'ın "Yaşamın Kıyısında" filmleri Altın Palmiye için yarışmışlardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.