Yeniliklerle eğitim yılına girilecek

Yeniliklerle eğitim yılına girilecek

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacak olan 2010-2011 eğitim öğretim yılı hazırlıkları değerlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı. Başlamasına kısa bir zaman kalan yeni öğretim yılıyla ilgili yapılan planlama ve hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürleri de ilçelerinde gerçekleştirilen hazırlıklar ve uygulamalar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıllarda uygulanmaya konulan projelerin devam etmesiyle birlikte 'Eğitimde Fark Oluşturanlara Ödül' ve 'Hep Birlikte Başarılı Olalım' isimli iki önemli projenin daha hayata geçirildiğini belirten Atilla Gülsar, "Bugüne kadar uyguladığımız projelerin karşılığını alıyoruz. Yeni projelerimizin de başarıyı artırma yolunda çok yararlı olacağına inanıyorum." dedi.

"Eğitimde Fark Oluşturanlara Ödül" projesiyle ilgili yönergenin yayınlandığını ifade eden Gülsar, "Bu projeyle yönetici ve öğretmenlerimizin motivasyonlarını artırmayı ve emsallerine göre fark oluşturan çalışmalar yapmalarını hedefledik. Yönergede belirlenen objektif kriterlere göre başarılı olan yönetici ve öğretmenlerimizi, şeffaflık ilkesi içerisinde belirleyerek ödüllendireceğiz" dedi. "Hep Birlikte Başarılı Olalım" projesinin ise daha önceki projeleri birleştirici bir özelliğe sahip olduğunu belirten Gülsar, "Bu proje öğretmen, veli ve öğrencilerin birlikte yer alacağı, devam eden projeleri birleştirici özelliği olan çok güzel bir proje. Projeyi özetlemek gerekirse çocuğu bir bütün olarak kabul eden ve ona koçluk sistemiyle rehberlik eden bir sistem" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :