Yeni Şafak yazarından bomba iddia

Yeni Şafak yazarından bomba iddia

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün yayımlanan yazısında inanılmaz bir iddia ortaya attı.

Selvi, “İstihbarat var, operasyon yok” başlıklı yazısında, Türkiye’nin “PKK ile 30 yıllık mücadele tarihinde kritik bir süreçten geçtiğini” belirterek son dönemde yaşanan gelişmelerle 1990’lı yılları karşılaştırdı.
 
Yeni konjonktür nedeniyle Suriye’nin PKK ile ilişkilerinde bir “nikah tazeleme”ye gittiğini, İran’ın ise bir süredir kapalı tuttuğu Şehidan kampını yeniden PKK’nın kullanımına açtığını belirten Selvi, bölgedeki üçgenin son ve en önemli köşesinin de Irak olduğunu ifade etti.
 
Selvi bu noktada bir de önemli iddia ortaya atarak, Maliki hükümetinin PKK’ya silah verdiğini söyledi.
 
Selvi şöyle devam etti:
 
“Türkiye düşmanlığının gözünü bürüdüğü ve İran'ın ikinci kolu gibi hareket eden Maliki yönetimi, PKK'ya helikopterlere ve insansız hava araçlarına karşı etkili olan güdümlü füzeler verdi. Örgütün bu füzeleri Şemdinli ve Çukurca bölgesine yerleştirdiği tahmin ediliyor.
 
“Bu füzeler kimin? Dostumuz, müttefikimiz, PKK'ya karşı üçlü mekanizma içinde yer aldığımız ABD tarafından, Irak ordusuna devredilen hava savunma sistemi ve füze bataryaları. Türkiye eski Türkiye değil ama Ortadoğu'nun tarihinin yeniden yazıldığı bir süreçte konjonktür tehlikeli.”
 
Kaynak: YENİŞAFAK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.