Yerel seçimlerin tarihi belli oldu

Yerel seçimlerin tarihi belli oldu

TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 384 oyla kabul edildi.

 

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti döneminde belediyeler arasında ayrım yapılmadığını belirterek, ''Hiçbir belediyeye ayrım yapılmadığı gibi zulüm de yapılmamıştır'' dedi. TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri  yapıldı.

AK Parti Grubu adına Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi söz aldı.

Tanrıverdi, AK Parti döneminde yerel yönetimlerin altın çağını yaşadığını ifade etti. BDP'li

konuşmacıların

, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kredilerinden bahsettiğini anımsatan Tanrıverdi, özellikle KCK operasyonlarında bu belediyelerin imkanlarını nerelere harcadıklarının çok net biçimde bilindiğini söyledi.

''Hiçbir belediyeye ayrım yapılmadığı gibi zulüm de yapılmamıştır'' diyen Tanrıverdi, ''Hangi belediye başkanı içeri alınmışsa, tutuklanmış ise kesinlikle iktidarımızın adaletli uygulamasından kaynaklı değildir. Yargıya karşı hesap vermektedirler. Ben suç işlemişsem aynı şekilde yargı yakama yapışacaktır'' şeklinde konuştu.

Yurt dışından gelen belediyelerin Türkiye'deki başarılı belediyelerle ''kardeş belediye'' olmak ve bu belediyelerin başarılarından, tecrübelerinden yararlanmak istediklerini vurgulayan Tanrıverdi, bunların ülke adına sevindirici gelişmeler olduğunu kaydetti.

Son mahalli seçimler sırasında, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Tanrıverdi, yaşanan bu elim gelişmenin ardından bütün siyasi parti temsilcilerinin ve kamuoyunun kış şartlarında seçim yapılmaması konusunda genel bir mutabakat içinde olduklarını anımsattı.

-''Diyarbakır için çok şey yaptık''-

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, BDP'li Altın Tan'ın konuşması üzerine sataşma gerekçesiyle söz alarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Dicle vadisi projesinin teknik bir proje olduğunu ve Dicle nehri üzerinde birtakım çalışmalar yapılmak istendiğini, kendilerinin de teknik olarak bu projeye destek vermeye hazır olduklarını ilgili kişilere ilettikleri anlattı. Eroğlu, Altan Tan'a konuyla ilgili olarak ''Başbakanımız talimat verirse yaparız'' şeklinde bir söz sarf etmediğini ifade etti. Diyarbakır için çok şey yaptıklarını belirten Eroğlu, gerçekleştirdikleri bu projelerle ilgili bilgi verdi.

SON DAKİKA

TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi, yapılan gizli oylama sonucu, 35 ret oyuna karşın, 384 oyla kabul edildi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.