YERELDEN GENELE 1. ENGELSİZ HİZMET SEMPOZYUMU

YERELDEN GENELE 1. ENGELSİZ HİZMET SEMPOZYUMU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü özürlülere verilen hizmetler konusunda yerel yönetimleri bilgilendirmek amacıyla Kocaeli/Çayırova Belediyesi işbirliği ile 26-28 Aralık 2011 tarihleri arasında “Yerelden Genel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak özürlülere verilen hizmetler konusunda yerel yönetimleri bilgilendirmek amacıyla Kocaeli/Çayırova Belediyesi işbirliği ile 26-28 Aralık 2011 tarihleri arasında “Yerelden Genele 1. Engelsiz Hizmet Sempozyumunu” düzenliyoruz.
 
Özürlülerin hayatını zorlaştıran etkenlerin başında yapılı çevrenin ve kentsel hizmetlerin özürlülerin kullanımına uygun olmaması gelmektedir. Bu sebeple, 5378 sayılı Özürlüler Kanunu ile ilgili tüm birimlerin umuma açık her türlü bina, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanları, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarını, büyükşehir belediyeleri ve belediyelerin şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerini 2012 yılı Temmuz ayına kadar özürlülerin ulaşabilirliğine uygun hale getirmeleri için gereken tedbirleri almaları hüküm altına alınmıştır. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2012 yılındaki en önemli önceliğini “Ulaşılabilirlik”in hayata geçirilmesi olarak belirlemiştir.
 
Özürlülerin de, herkes gibi ve herkesle birlikte, yaşamın tüm alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmesi ve bunlardan yararlanabilmesi” amacıyla “Ulaşılabilirlik Stratejisi ve Eylem Planı”nı da başlatmış olan Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde tüm sorumlu kurum ve kuruluşların özürlülerin önündeki engelleri kaldırmaları ve daha kaliteli hizmet verebilmeleri için Çayırova Belediyesi işbirliği ile 26-28 Aralık 2011 tarihleri arasında “Yerelden Genele 1. Engelsiz Hizmet Sempozyumu”  düzenleyerek bu önemli konuya yeniden dikkat çekiyor.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in de katılacağı ve Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, ile Çayırova Engelli ve Aileleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği’nin destek verdiği Sempozyum’a Türkiye genelinden valilikler, kamu kurumlarının il müdürlükleri, büyükşehir belediyeleri, Marmara Bölgesi il ve ilçe belediyeleri, üniversitelerin ilgili bölümleri, ilgili teknik meslek odaları ile ilgili sivil toplum kuruluşları katılacaktır.
 
Ulaşılabilirlik konusunda farkındalığın arttırılmasının hedeflendiği Sempozyumun birinci gününde büyükşehir belediyeleri, il ve ilçe belediyelerinin ulaşılabilirlikle ilgili olarak yapmış olduğu çalışmalara yer verilecektir. Yerel yönetimlerin sorumluluklarının ana temayı oluşturduğu Sempozyumun ikinci gününde; engelsiz yapılı çevrenin ve kentsel hizmetlerin özellikleri, açık alanlarda ve binalarda ulaşılabilirlik durum tespiti gibi konularda kamu kurumlarının il müdürlüklerinde, belediyelerde çalışan teknik personele, üniversitelerin ilgili bölümlerindeki akademisyenlere, ilgili meslek kuruluşlarının mensuplarına yönelik bir teknik eğitim düzenlenecektir. İkinci gün ayrıca, belirlenen alanlarda tespit formlarının doldurulmasıyla ilgili bir uygulamaya da yer verilecektir. İstihdam, eğitim, sağlık, rehabilitasyon gibi konularda yerel yönetimlerce yürütülen özürlü hizmetleri konusunun ele alınacağı Sempozyumun son günü, yereldeki örnekler başta olmak üzere ülkemizde yürütülen öncü çalışmalara yer verilecektir. Sempozyumun son günü ayrıca yerel yönetimler için son derece önemli olan “ulaşılabilirlik tespit formları alan uygulaması” sonuçları değerlendirilecektir.
Ayrıca sempozyum süresince, Marmara Bölgesi Belediyeleri, kendilerine tahsis edilen yirmi adet stantta, özürlülerle ilgili olarak yapmış oldukları hizmetleri tanıtma fırsatına da sahip olacaklardır.
  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.