Yerli helikopter 'Atak' ihracat yolunda

Yerli helikopter 'Atak' ihracat yolunda

AgustaWestland ve TUSAŞ ortaklığı ile 'Atak Programı' çerçevesinde 60 adet üretilmesi planlanan T 129 savaş helikopterleri ihraç edilecek. Yetkililere göre bu Türk havacılık sektörü için büyük bir adım...

AgustaWestland ve TUSAŞ ortaklığı ile 'Atak Programı' çerçevesinde 60 adet üretilmesi planlanan T 129 savaş helikopterleri ihraç edilecek. AgustaWestland Başkan Yardımcısı Roberto Garavaglia "Bu Türk havacılık sektörü için büyük bir adım olacak" dedi.

Airex 2012 Havacılık Fuarı'na gelen AgustaWestland'ın Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Roberto Garavaglia T 129'u yalnızca yurt içi kullanım için değil, ihraç da edeceklerini söyledi. Garavaglia "Bunun altyapısı oluşturulduktan sonra TUSAŞ ile birlikte bir ihracat da söz konusu olacak. Bu stratejik ortaklık, Türk havacılık sektörü ve savunma sanayi için de çok ciddi bir adım" dedi. Türkiye'de sivil havacılık alanında son 5 yılda 20 helikopter satışı yaptıkları bilgisini veren Garavaglia, Türkiye'de sivil alanda şu an 110 tane helikopterlerinin bulunduğunu, gelecek 10 yıl içerisinde bunun en az 2'ye katlanmasını öngördüklerini söyledi. Hali hazırda 60 helikopterin söz konusu olduğunu söyleyen Garavaglia, ihracat planının ardından bu sayısı 90'a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye'nin havacılıkta en aktif ülkelerden birisi olduğunu belirten Garavaglia "Havacılıkta aktif bir oyuncu olması ve aynı zamanda büyüme potansiyelinin yüksek olması dolayısıyla Türkiye'ye yatırım yapmanın çok doğru olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda sivil sektörde de helikopter alanında gitgide ciddi bir kullanım söz konusu. Dolayısıyla Türkiye, bu alandaki en aktif ülkelerden biri" diye konuştu. Roberto Garavaglia ayrıca, son 5 yıl içerisinde Türkiye'ye satılan 32 helikopterin 20'sinin AgustaWestland'a ait olduğunu ve şu an yüzde 60'ın üzerinde bulunan pazar paylarını, 10 yıl içerisinde de aynı tutarak toplam 80 helikopter daha arz etmeyi planladıklarını söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.