Yerli otomobil 20 litre yakıtla 1000 kilometre yol gidecek

Yerli otomobil 20 litre yakıtla 1000 kilometre yol gidecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin 20 litrelik yakıtla 1000 kilometre yol gidebileceğini söyledi.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü'nde 5'inci Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve 5'inci Komponent Tasarım Yarışması'nın ödül töreni yapıldı.

Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil ile ilgili açıklamarda bulundu. "Türk otomobilinde kullanacağımız bazı teknolojileri ve teknik özellikleri de sizlerle paylaşmak istiyorum" diyen Bakan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

Yerli otomobil prototipinin test sürüşü VİDEO

"20 LİTRELİK YAKITLA 1000 KİLOMETRE YOL GİDECEK"

"Öncelikle, TÜBİTAK'ta geliştirdiğimiz batarya teknolojilerini Türk otomobilinde kullanacağız. Bu araç 2 TL'lik şarj maliyetiyle büyükşehir trafiğinde 100 kilometre yol yapabilecek. Şehirler arası yolculuklarda ise arabadaki küçük jeneratör devreye girerek bataryayı şarj edecek. Burada da 20 litrelik yakıtla 1000 kilometre mesafenin kat edilmesini öngörüyoruz. Aracımızın en belirgin vasıflarından birisi de otonom araç sistemleriyle donatılması olacak. Savunma sanayiinde hava araçlarında kullandığımız "Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi" ni Türk otomobiline de uyarlamayı hedefliyoruz. Bu sistem, aracın kontrolü, güvenliği ve yakıt tüketimiyle ilgili önemli avantajlar sağlayacak"

Yerli otomobil 20 litre yakıtla 1000 kilometre yol gidecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.