Yerli Yatırımcıya İyi Haber

Yerli Yatırımcıya İyi Haber

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hisse senetlerinde mevcut durumun devam ederek, stopajın sıfır olacağını belirtti.

Devlet İç Borçlanma Senetleri'nde fonlar dahil bütün sermaye şirketlerine stopajın sıfır olacağını açıklayan Bakan Şimşek, gerçek kişiler için stopajın yüzde 10 olacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, stopajla ilgili açıklama yaptı. Hisse senetlerinde mevcut durumun devam edeceğini açıklayan Bakan Şimşek, stopajın sıfır uygulanacağını kaydetti. Devlet İç Borçlanma Senetlerinde ise yerli ve yabancı ayrımı yapılmadığını dile getiren Şimşek, fonlar dahil, sermaye şirketlerinde stopajın sıfır olacağını bildirdi. Şimşek, gerçek kişiler yüzde 10 stopaj uygulanacağını açıkladı.

Stopajla ilgili alınan bu kararın bütçe dengelerini nasıl etkileyeceğine yönelik bir soru üzerine Bakan Şimşek, "Etkisi çok sınırlı olacak" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin geçen yıl Ekim ayında Gelir Vergisi Kanunu'nun "ücretlilerin yüzde 35'lik vergi tarifesine dahil olması, bono, yatırım fonu ve hisse senedinde yabancılara sıfır stopaj uygulaması ve yatırım indiriminde süre sınırlaması" hükümlerini iptal etmesinin ardından, Maliye Bakanlığı bu konudaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyordu.

Etiketler :