Türkiye’nin Önemini Ülkenize gidince anladım

Türkiye’nin Önemini Ülkenize gidince anladım

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun organize ettigi “ Katharine Branning Bizler ile” adlı program New York'ta Türkevinde gercekleşti.

Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun organize ettigi “ Katharine Branning Bizler ile” adli program New Yorkta Turkevinde gerceklesti. Programin acilisini sunan Ozlem Ozcan, "Yes, I would Love another Glass of Tea / Bir Çay Daha Lütfen” adli kitabi yazan Katharine Branning’I tanitarak, programin amacinin Turk Kulturunu farkli bir gozlemle anlatan bir kitap yazilmasinin onemini vurguladi.TADF Baskani Ali Çınar’da sosyal ve kulturel alanlarda Turkiyeyi tanitan her Amerikali Dostu desteklediklerini belirterek,Yazar Branning’e tesekkur etti.
 
Osmanli Imparatorlugundan gunumuze kadar Turk cayinin tarihi hakkinda bilgiler veren Branning, Turkler icin cayin onemi ve bir kultur parcasi oldugunu belirterek ,Turkiyeden farkli ornekler verdi. Katharine Branning, Fransa’da Islam Sanati okur iken Turkiyeya karsi ilgisinin basladigini belirterek, Osmanli Mimarisinin dunyada esi az olunan bir mimara sahip oldugunu soyledi. Cayin , sembol olarak da misafirperverliği ve de diyaloğu sembol ettigini belirten yazar, Turkiyenin cay kulturunun dunyada daha fazla yayilmasinin gerektigini dile getirdi.
 
Programin sonunda, gelen Amerikali ve Turk konuklar ile sohbet edip,kitap imzalayan Branning, daha sonra Turk Amerikan Kadinlar Birligi tarafindan kendisine verilen hediyeleri kabul etti.
 
resimtea.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.