Yeşil 2006'da Iğdır'da olduğu iddiası!

Yeşil 2006'da Iğdır'da olduğu iddiası!

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın 2006’da Iğdır’da polis tarafından çekilen görüntülerinin Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı ile Adalet Bakanlığı’na gönderildiği iddia edildi

ŞEYHMUS ÇAKAN'ın haberi

OĞLU Murat Yıldırım tarafından yazılan kitapta 2002 yılına ait gazete üzerinde yemek yerken resmi konulan ve star’ın manşetine çıkan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın 2006’da Iğdır’da çekilen görüntülerinin Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı ile Adalet Bakanlığı’na gönderildiği iddia edildi.

İddiaya göre, 2006 yılının Nisan ayında Iğdır’ın Tuzluca ilçesine giden Yeşil, burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda ‘müstahdem’ olarak göreve başlamış ve ilçede JİTEM sorumlusu olduğu öne sürülen Ahmet Özkaplan’ın evinde kalmış.

SAVCIYA GÖNDERİLDİ

Tuzluca’da kaldığı süre içinde sık sık emniyet ve jandarma karakollarında da kalan Yeşil’in, ilçede kaldığı günler içerisinde polis tarafından kameraya kaydedildiği iddia edildi. Çekilen görüntü ve fotoğrafların CD’ye kaydedilerek sanıkları arasında Yeşil’in de bulunduğu JİTEM davası soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği iddia edildi. Görüntü fotoğrafları Diyarbakır Cumhuriyet savcılarından Muammer Özcan’a gönderen kişinin bir polis memuru olduğu öne sürüldü.

‘JİTEM DOSYASINA GİRDİ’

POLİS memurunun mektubunda ‘Yeşil’in ilimizde olduğu hem asker hem polisler arasında konuşulmaktaydı. Amirimin nabzını yoklayarak bilgi vermek istedim. Almış olduğum cevap (Biz zurnanın son deliğiyiz, bizi silerler, bu olayı büyüklerimiz biliyor) oldu...’ dediği iddia edildi. Savcı Özcan’ın, mektup ve CD’yi 1 Mayıs 2006 tarihinde Yeşil’in yargılandığı 1992 / 2598 sayılı soruşturma dosyasına koyduğu öne sürüldü.

Etiketler :