Yeşil sahalardan bir yıldız kayıyor

Yeşil sahalardan bir yıldız kayıyor

Dünyanın en iyi golcülerinden biri olan Adriano 27 yaşında futboldan koptu. 'Doktor kontrolünde yardıma ihtiyacı var' deniyor.

Flamengo’da parladı. Brezilya Milli Takımı’na seçildi. Inter tarafından alındı ve Serie A’ya alışması için Fiorentina’ya kiralandı. Fiorentina’da 15 maça çıktıktan sonra bonservisinin bir kısmını Inter’den alan Parma’ya geçti. Parma’da yaptığı patlamayla bütün dünyanın gözü onun üzerinde kilitlendi. Inter’e geri döndü. Sergilediği futbol, hızı, özellikle sert ve isabetli şutlarıyla rakip takımların korkulu rüyası oldu. Avrupa’nın önde gelen beş liginden her büyük takımla adı geçti ama işler hiç de tahmin ettiği gibi devam etmedi. Bu bahsettiğimiz kişi Cuma günü futbola ara verdiğini açıklayan 27 yaşındaki Adriano.

-EN İYİ BİR KAÇ FORVETTEN BİRİYDİ-

Adriano şimdi kayıplarda ve futbola geri dönebilecek mi belli değil. Futbol kariyerinin başlarında yıldızlaşan, genç sayılacak yaşta girdiği bunalımla futbola ara vermek zorunda kalan Adriano hakkındaki bilgiler son günlerde sadece menajerlerinden alınabiliyor.

2004-2005’te geri döndüğü ve 4 yıllık anlaşma imzaladığı Inter’de 15 maçta kaydettiği 16 golle herkesin adını ezberlediği Adriano bugünlerde sadece dip noktası yapmaya başlayan kariyeriyle değil özel hayatıyla da futbolseverleri korkutuyor.

-FUTBOLA ARA VERDİM-

Geride kalan haftalarda, 2010 Dünya Kupası Elemeleri için Brezilya Milli Takımı’na katılan ancak Peru ile oynanan maçın ardından kendisinden haber alınmayan Adriano, “Merak etmeyin annemlerle birlikteyim” diyerek kaybolmasından yaklaşık 1 hafta sonra ortaya çıkmıştı. Günler hakkındaki spekülasyonlarla geçerken Adriano Rio de Janeiro’da düzenlediği basın toplantısında konuştu, “Dedikodularda ifade edildiği gibi hasta değilim. Doktora ya da psikiyatriste ihtiyacım yok. Sadece sakin bir şekilde zaman geçirmem lazım. Ben burada Brezilya’da beni sevenlerle, ailemle birlikteyim. Paradan vazgeçmeye hazırım. Şu anda benim için önemli olan bu değil. Kıskançlıklardan ve sonu gelmeyen dedikodulardan kaçtım” diyen L'Imperatore lakaplı Adriano, Brezilya’da şüphe uyandıran karakterlerle ilerleyen ilişkileri olduğu yönündeki iddialara cevap verdi, “Arkadaşlarımın tehlikeli kişiler olduğu doğru değil. Tabii ki burada benim doğduğum yerde uyuşturucu bulabileceğiniz tipler var ama ben ne onlarla ne de orada takılıyorum.”

-GELECEĞİ SORU İŞARETLERİYLE DOLU-

Adriano’nun bu açıklamaları yaptığı sırada menajeri Gilmar Rinaldi de Milano ekibinden randevu alarak Brezilyalı golcünün Inter’deki geleceğiyle ilgili görüşmeler yapmaya başladı.

-DOKTOR YARDIMINA İHTİYACI VAR-

Bu arada bir açıklama da Sao Paulo’dan geldi. Adriano’nun Inter’in eski teknik direktörü Mancini ile yaşadığı sorunların ardından kiralandığı Sao Paulo’dan Sportif Direktör Paolo Marco Aurelio Cunha, “Adriano’nun psikologlar eşliğinde zamana ihtiyacı var. Ona yardım edilmesi lazım. İçsel sorunlar yaşıyor. Her gün içen biri değil ama bazen dürtüleri ondan daha güçlü oluyor. Gece dışarı çıktığında kendine engel olamıyor ve ertesi gün pişman oluyor ama iş işten geçiyor. Yani kendi kendini imha ediyor. Böyle giderse sonu çok kötü olabilir. Yardım edilmesi lazım” dedi.

Geride kalan iki yılda bir çok sorunla manşetlere çıkan Adriano, doğum günü gecesinde ya da herhangi bir gecede eğlencenin dozunu kaçırdığı için bir çok kez antrenman kaçırdı, kamplara katılmadı ve 2000’lerde muhteşem bir ivme yakalayan kariyeri engellenemez bir biçimde düşmeye başladı.
Oysa her büyük ligin büyük takımında rahatlıkla oynayabilecek yeteneklere sahip olan Adriano formasını giydiği Flamengo, Fiorentina, Parma, Sao Paulo ve Inter de 218 maça çıkmış ve 100'den fazla gole imza atmış bir isimdi. Brezilya Milli Takımı’nda da 51 kez forma giymiş olan Adriano’nun Sambacılar adına 31 golü bulunuyor.

-10 YILDA ELDE ETTİĞİ BAŞARILARLA PARMAK ISIRTIYORDU-

1999’da 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nı kazanan, 2000 ve 2001’de Sao Paulo Eyalet şampiyonluğu yaşayan, 2001’de Brezilya Kupası’nı kaldıran Adriano’nun sadece İtalya’da 3’ü şampiyonluk, 2’si İtalya Kupası ve 2’si de İtalya Süper Kupası olmak üzere 7 kupası bulunuyor. 2004 Copa Amerika ve 2005 Konfederasyon Kupası’nda "En İyi Oyuncu" ödülünü elde eden Adriano şimdiyse 10 yıldan kısa bir sürede elde ettiği bütün bu başarıların çok uzağında.

Ülkemizden de takımların talip olduğu ve üç büyüklerle adı bir çok kez geçmiş olan Adriano ya da tam adıyla Adriano Leite Ribeiro kısa süre içerisinde ciddi bir yardım eşliğinde kendisini toparlayamadığı taktirde futbol dünyası en yetenekli forvetlerinden birini kaybedecek.

Etiketler :