Yeşilay’dan Gaziantep’e çıkarma!

Yeşilay’dan Gaziantep’e çıkarma!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti genel başkanı Av. Muharrem Balcı Gaziantep’e gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti genel başkanı Av. Muharrem Balcı Gaziantep’e gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

Adana ve Osmaniye’de organize edilen çeşitli toplantılara katılmak üzere bölgeye gelen Yeşilay Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı, Gaziantep’e gelerek bazı sivil toplum kuruluşları ve konuya ilgili şahıslarla görüşmelerde bulundu.

Gaziantep temasları çerçevesinde Mazlum-der Gaziantep şubesi Başkanı Abdurrahim Çelik’i de ziyaret eden Balcı, burada görüştüğü yetkililerden Gaziantep’te bağımlılık yapan maddelerin yaygınlığı ve bağımlıların rehabilitasyonu için neler yapılabileceği konusunda bilgiler aldı. Ziyarete çok sayıda sivil toplum temsilcisi katılırken, Mazlumder GYK üyesi Mehmet Alkış da hazır bulundu. Görüşmelerde Yeşilay’ın kuruluş amacı ve yaptığı çalışmalar konusunda da bilgiler veren Yeşilay Genel başkanı Av. Muharrem Balcı, “Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkımızın ve bilhassa gençlerimizin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren, bu sebeple de ‘Kamuya Yararlı Cemiyetler’  arasında yer alan bir kurumdur” dedi.

MADDE BAĞIMLILIĞINA DİKKAT

Balcı, “Türkiye’nin 6. Büyükşehir’i olması yanında, göç dalgasının olumsuz yansımalarının da yaşandığı Gaziantep’in aynı zamanda uyuşturucu madde kullanımı ve buna bağlı olarak ortaya çıkan çok sayıda “madde bağımlısı” vatandaşın rehabilitasyonu ve yeni nesillerin her türlü bağımlılık yapan madde ve olgulardan korunması amacıyla ciddi çalışmaların yapılması gereken bir şehrimiz olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

 GAZİANTEP’E YEŞİLAY ŞUBESİ YOLDA!

Balcı, “Yılbaşı ve hafta sonu tatiline denk gelmesi sebebiyle resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile temas imkânı olmasa bile, bölgeye gelmişken Gaziantep gibi çok önem verdiğimiz bir şehrimizi ziyaret etmeden geçmeye yüreğim el vermedi” dedi. Mazlum-der Gaziantep şubesi ziyareti sonrasında Kanal-5 Televizyonu’nda canlı yayına katılan Yeşilay genel başkanı Muharrem Balcı en kısa zamanda Gaziantep’te Yeşilay şubesi açılacağını umuyorum dedi. Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Etiketler :