Yeşil'in 2002'ye Kadar Yaşadığı Belirlendi

Yeşil'in 2002'ye Kadar Yaşadığı Belirlendi

'Öldü mü yaşıyor mu' tartışmaları sürerken, Yeşil’in yayınlanan son fotoğrafları Mahmut Yıldırım'ın 2002 yılında yaşadığını ortaya çıkardı.

NEŞE SARIDOĞAN ve ARDA YAVUZ'un haberi

BİR dönemin kara kutusu ve birçok faili meçhul cinayetin zanlısı olarak gösterilen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın bilinmeyen gerçekleri ve hiç yayınlanmamış fotoğraflarını Türkiye star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’ın kaleminden manşetten öğrendi. ‘Yeşil yaşıyor mu?’ tartışmalarını alevlendiren Yeşil’e ait yeni fotoğraflardaki bir ayrıntı ise birçok soruya cevap olabilecek netlikte. Susurluk kazasının ardından sır olan ve bir daha ortaya çıkmayan Yeşil’in hayatta olduğunun ayrıntısını yine star ele geçirdi.

21 FOTOĞRAFTAN BİRİ

MAHMUT Yıldırım’ın oğlu Murat Yıldırım tarafından yazılan kitapta yer alan 21 adet fotoğraftan biri Yeşil’in 2002 yılında hayatta olduğunu gözler önüne serdi. star’ın yayınladığı ve Yeşil’i Ankara’daki evinde yemek yerken gösteren fotoğrafta masaya serilen gazetedeki ilan ‘Yeşil hayatta’ iddialarını güçlendirecek cinsten. Yeşil’in yemek masasına serilen gazetede Kanal 6 televizyonunun ‘Biri Bizi Gözetliyor’ yarışmasıyla ilgili verdiği ilan gözüküyor.

RTÜK CEZA VERMİŞTİ

GAZETENİN üzerindeki tarih okunmasa da kısa bir arşiv taraması gazetenin tarihini öğrenmeye yetiyor. Çünkü Kanal 6 televizyonu, bir dönem en fazla izlenilen BBG yarışmasını 2002 yılında yayınlamıştı. Hatta Kanal 6, bazı yarışmacıların uygunsuz davranışları nedeniyle RTÜK tarafından 7 gün kapatma cezasına çarptırılmıştı. Yeşil’in çekilmiş son fotoğrafındaki bu ayrıntı ‘Yeşil 2002 yılında yaşıyordu ve Ankara’da bulunuyordu’ iddialarını güçlendirdi.

Yeşil Ergenekon’da ‘gizli tanık’ olabilir

Yeşil’i tanıyanlardan birisi olan DSP Milletvekili Birgün ‘En son 1.5 ay önce Ankara’ya gelmiş’ dedi.

YEŞİL’İ tanıyanlardan eski Özel Harekatçı DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, Yeşil’in yaşadığını ve birilerinin kontrolünde çalışmaya devam ettiğini öne sürdü. Yeşil’in kağıt üzerinde arandığını savunan Birgün ‘Emniyet’in özel bir birim kurması halinde Yeşil’in bulunması bir aylık bir iş. Ama bunun için irade gerekli’ dedi. Birgün bir başka iddiasını da ‘Yeşil Ergenekon davasının gizli tanıklarından birisi olabilir’ şeklinde dile getirdi.


1.5 AY ÖNCE ANKARA’DAYDI

YEŞİL’LE 1991’de Bingöl’de komiser yardımcısı olarak görev yaptığı sırada tanıştığını anlatan Recai Birgün, ‘Yeşil yaşıyor. Şu anda İlyas adındaki emekli binbaşıyla beraber hareket ettiği söylendi. Yeşil’in 1,5 ay kadar önce İstanbul’dan Ankara’ya gittiğini oradan da Antalya’ya hareket ettiğini öğrendim. Muhtemelen illegal işlerle uğraşıyor’ dedi.

Yeşil’in devlet için çalıştığını söylemenin yanlış olacağını kaydeden Birgün, belli gruplar tarafından kullanıldığının gerçek olduğunu belirterek ‘O dönemlerde yaptığı çalışmalardan dolayı belli gruplarca korunduğu bir gerçek. O dönem koruyanlarla bu dönem koruyanlar değişti diye düşünüyorum. Yeşil’den hala yararlanılıyor diye düşünüyorum’ dedi.

BİR AYDA YAKALANIR

YEŞİL’İN Ergenekon’da gizli tanık olarak ifade vermiş olabileceğini öne süren Birgün ‘Hem Doğu’da hem Batı’da yaşanan bir sürü olay var. Faili meçhul cinayetler konusunda sanırım ilgili bilgisi de vardır. Bu kadar gizli şeyler ortaya çıkarılmaya çalışılıyorsa buna destek verebilecek her türlü kişiden faydalanılabiliyor, Ergenekon’da da tanık olmuş olabilir bence’ dedi.

Emniyet’in elinde yeterli bilgi ve teknik donanım bulunduğunu kaydeden Birgün ‘Yeşil kağıt üzerinde aranıyor. Birisini bulmak isterseniz özel ekip kurarsınız. Ekip ölümü mü sağ mı bir şekilde bulur. Bu Emniyet’in sadece bir ayını alır’ dedi.

ESTETiK YAPTIRAMAZ

YEŞİL’İN estetik yapmış olabileceği iddiasına katılmadığını belirten Birgün ‘O zaman Yeşil, Yeşil olmaktan çıkar’ dedi. Yeşil konusunda bir iki gün içinde Meclis’e soru önergesi vereceğini anlatan Birgün ‘İçişleri Bakanlığı’nın Yeşil’in yakalanması konusunda özel bir çalışmanız var mı, bir ekip kurdunuz mu, kurmayı düşünüyor musunuz’ diye soracağını söyledi.

Kılpayı kurtulmuş

BİNGÖL’DE 1993 yılında teskereye giden silahsız 33 askerin şehit edildiği saldırıdan Yeşil’in son anda kurtulduğu iddia edildi. Ergenekon iddianamesinde yer alan bir iddiaya göre Yeşil, MÇP Elazığ Milletvekili Tuncay Şekercioğlu ile aynı araçla yola çıkan Yeşil, bir anda yoldan dönmüş. Yeşil’in geri döndüğü yerden 1 km. sonra 33 asker pusuya düşürülüp şehit edilmiş. Terör örgütlerinin her türlü planını, manevralarını iyi bilen Yeşil’in, bölgedeki hareketlilikten şüphelendiği için geri döndüğü öne sürüldü.

Yeşil, Ankara’da lokanta işletiyor

Susurluk Komisyonu’na Yeşil’i tarif eden ilk kişi eski astsubay Hüseyin Oğuz, ‘Yakında konuşacak’ dedi.

YEŞİL kod adlı Mahmut Yıldırım’ın kimlik bilgilerini TBMM Susurluk Komisyonu’na veren ilk kişi olarak tanınan emekli jandarma istihbarat astsubayı Hüseyin Oğuz, Yeşil’in yaşadığını ve deşifre olduğu için Ergenekon soruşturması kapsamında konuşacağını iddia etti. Yüksekova Çetesi’ni çökerten astsubay olarak bilinen Oğuz, ‘Yeşil ölmedi, Ankara’da yaşıyor, bir süre önce bir lokanta işletiyordu. Biliyorum çünkü yaşayabilmek için Yeşil’i takip etmek zorundayım’ dedi.

OĞLU YERİNİ BİLİYOR

SUSURLUK Komisyonu’na verdiği ifadede ‘Yeşil yakalanıp konuşursa iç savaş çıkar’ dediğini hatırlatan Oğuz ‘Artık böyle demiyorum. Çünkü Susurluk’ta başarılamayan Ergenekon soruşturmasıyla başarılmaya başlandı’ dedi. Yeşil’in oğlu Murat Yıldırım’ın ‘ölüp ölmediğini bilmiyorum’ diyerek yalan söylediğini savunan Oğuz ‘Babasının yerini çok iyi biliyor, ama susuyor’ diye konuştu.

Veli Küçük’ün Yeşil’i Yeşil yapan kişi olduğunu anlatan Hüseyin Oğuz ‘Ben Malatya’dayken 1995 yılında ‘Hacı’ denilen biri geldi. Tanımıyorduk, ama araştırınca Veli Küçük’ün adamı Mahmut Yıldırım olduğunu öğrendik’ diye konuştu.

EN SON BİR YIL ÖNCE...

OĞUZ ‘Veli Küçük’ün tetikçisi Yeşil ölmedi, Ankara’da yaşıyor. En son bir yıl önce haber aldım. Bir lokanta işletiyor, birlikte işlettiği kişi de tanınan biri. Biliyorum çünkü yaşayabilmek için Yeşil’i takip etmek zorundayım. İstihbarat bağlantılarımın yanı sıra, halen görüştüğüm farklı kaynaklarım var. Yeşil benim düşmanım değil ama Yeşil’i tarif eden ilk kişi olduğum tehditler de aldım’ dedi.

YENİ YAPI YAKALAYACAK

YEŞİL’İN yakalanmamasının en büyük sebebinin istihbarat örgütleri içerisindeki bazı yapılanmalar olduğunu dile getiren Hüseyin Oğuz, istihbaratla ilgili yeni yapılanmanın Yeşil’i bulacağına inanıyorum’ dedi.

ÇIKIP KONUŞACAK

‘BEN şimdi diyorum ki Yeşil de çıkıp konuşacak’ diye iddialı konuşan Hüseyin Oğuz ‘Yeşil daha önce yakalanamazdı. Ama artık ilişkileri deşifre edildi. En büyük güvencesi Veli Küçük artık yok. Ya ortaya çıkacak ya da yakalanacak. Yeşil bile tanık olabilir. Susurluk’ta susan isimlerden üçü şimdi gizli tanık. Bir gün mutlaka Yeşil de konuşacak’ dedi.

Etiketler :